Werken in Merksem

Kruispunt IJzerlaan/Bredastraat 8 weken afgesloten

Wijk DAM in- of uitrijden via Bredastraat niet mogelijk vanaf maandag

Vanaf maandag 23 januari 2017 wordt op het zuidelijke deel van de IJzerlaan het kruispunt met de Bredastraat afgesloten voor 8 weken. Het kruispunt wordt in deze periode volledig heraangelegd. Je kan dan niet langer via de Bredastraat de wijk DAM in- of uitrijden. De doorstroming op de IJzerlaan en de wijk Steenborgerweert blijft verzekerd.

De bewoners van de wijk Dam kunnen de IJzerlaan met de wagen bereiken via de Lange Lobroekstraat, Kalverstraat en de Slachthuislaan.
Ook via Viaduct Dam, de Ellermanstraat, Italiëlei en het Hardenvoortviaduct kan je richting IJzerlaan rijden.

Wat gebeurt er momenteel op de IJzerlaan?

De zuidelijke helft van de IJzerlaan wordt definitief heraangelegd. Momenteel worden de laatste muren van de oude aanloophellingen van de IJzerlaanbrug gesloopt. De nutsleidingen en riolering worden vernieuwd. Aansluitend krijgt de IJzerlaan een nieuw wegdek met een breed voetpad en een dubbelrichtingsfietspad. Deze werken duren tot eind augustus 2017.

Aanloophellingen van de nieuwe fietsbrug krijgen vorm

Naast het Albertkanaal verrijzen de aanloophellingen die zullen aansluiten op de nieuwe fietsbrug. De verschillende delen van de brug en de aanloophellingen worden momenteel aan elkaar gelast.

Tijdelijke weg tussen Slachthuislaan en Noorderlaan

Sinds 22 december 2016 rijdt het verkeer over een tijdelijke weg tussen de Noorderlaan en de Slachthuislaan. Zo kan de aannemer ongehinderd de zuidzijde van de IJzerlaan aanleggen. Auto’s komende van de Noorderlaan met bestemming Slachthuislaan rijden aan het kruispunt met de Bredastraat gewoon rechtdoor en bereiken zo hun bestemming.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.