Fietsdief opgepakt

In de nacht van woensdag op donderdag werd in de buurt van een café op de Van Heybeeckstraat in Merksem een fiets gestolen. Op de camerabeelden van het café was de verdachte duidelijk te zien. Die kwam aanrijden met een damesfiets en zette die op slot op dezelfde plek als waar de gestolen fiets stond. De man van 35 knipte met een tang het slot van de koersfiets door. Daarna liet hij de damesfiets achter en vertrok hij huiswaarts op de koersfiets. De slimme cafébaas heeft een extra slot aan de damesfiets gehangen omdat die er door de camerabeelden van uit ging dat de damesfiets van de dader was. Op die manier kon de dader niet meer vertrekken, voor het geval dat hij zou terugkomen. Rond 6.30 uur keerde de dader terug en zag hij het extra slot. De dader nam zijn eigen slot van de fiets en ging al wandelend verder. Overdag kon de politie de achtergelaten damesfiets identificeren, waarop die hen naar de dader leidde. De verdachte werd gearresteerd en heeft de feiten bekend.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.