Werken berm Bredabaan Schoten

Vanaf maandag 6 maart voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gedurende een maand werken uit op de Bredabaan in Schoten. In de richting van Brasschaat wordt er gewerkt aan de berm van de weg. De  berm wordt regelmatig stukgereden door vrachtwagens die er parkeren. AWV wilt dat in de toekomst vermijden. De Bredabaan blijft tijdens de werken altijd open, maar ter hoogte van de werfzone moet het verkeer richting Brasschaat over één rijstrook passeren.

De berm van de Bredabaan in Schoten, op het stuk richting Brasschaat tussen garage Jorssen en Lidl, wordt nu regelmatig stukgereden door vrachtwagens die hier parkeren. Dit bemoeilijkt ook het onderhoud van de gracht naast de weg. Om te vermijden dat vrachtwagens nog langer op de berm parkeren, gaat AWV de gracht inbuizen en de berm volledig heraanleggen. Een boordsteen zal ervoor zorgen dat de berm niet langer overrijdbaar is. Daarnaast zullen de werken ook de zichtbaarheid verbeteren voor het verkeer dat van de uitritten komt en de Bredabaan wil oprijden.

De werken zullen maximaal een maand duren en worden indien mogelijk eerder afgerond. Tijdens deze periode blijft de Bredabaan altijd open, maar ter hoogte van de werfzone (richting Brasschaat) moet het verkeer over één rijstrook passeren en geldt er een snelheidsbeperking van 30 km/u. In de richting van Merksem is er geen hinder. De handelszaken langs de Bredabaan blijven altijd bereikbaar.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.