Olse Merksem handbal

Sasja – Merksem Handbal  28 – 24

Alles was voorhanden om er een propaganda wedstrijd van te maken, 2 gemotiveerde ploegen en een volle tribune netjes verdeeld half Sasja half Merksem .
Sasja schoot het best uit de startblokken en wou er duidelijk een makkelijke namiddag van maken, ze probeerden Merksem van bij de start te versmachten. Na 2 minuten spelen stond er dan ook 3 – 0 te blinken. Merksem met een sterke Rens Baeyens in doel en een gedreven Jeffrey Jacobs hing de bordjes na 5 minuten gelijk 5 – 5. Het volgende kwartier gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe over 6 – 6 en 9 – 9 kon Sasja na 25 minuten toch een klein kloofje slaan 14 – 12. Onze hoeken Dimitri Van Den Hoed en Good Old Johannes Verhoeven wisten de netten vlot te vinden. Maar toen Johannes Verhoeven tegen zijn tweede straftijd aankeek en als even later ook Dennis Thijs naar het strafbankje moest profiteerde Sasja van het overtal om met een te ruime 16 – 12 voorsprong de rust te bereiken.
Wie dacht dat Sasja de wedstrijd nu wel op slot zou leggen had zonder Alexandre Hayon gerekend, deze dankte zijn coach voor de speelminuten met een sublieme prestatie. Zijn inzet motiveerde ook zijn medespelers. Alweer Jeffrey Jacobs nu flink geholpen door kapitein Wouter Sas bracht Merksem terug in de wedstrijd. Langzaam maar zeker kroop Merksem dichterbij na 5 minuten 18 – 15 na 10 minuten 20 – 18 en met nog een kwartier te gaan 21 – 20. Merksem vergat echter het momentum te pakken de gelijkmaker werd op een haar na gemist en Sasja liep terug weg tot 24 – 21 met nog 10 minuten te spelen. Sten Dielen bracht nog even hoop met een prachtige steal en break maar Sasja liet zich de punten niet meer afhandig maken. Het eindsignaal bereikten we bij een 28 – 24 stand.
Deze wedstrijd brengt de bevestiging dat Merksem dit jaar goed gewerkt heeft en dat we thuishoren in de Beneleague.
Merksem: Jeffrey Jacobs 11,Wouter Sas 4,Dimitri Van Den Hoed 3,Dirk Claessens 2,Johannes Verhoeven 2,Sten Dielen 1, Simon Van Den Bergh 1.
Sasja: Colman 7,Kostic 5,Jacobs 4,Roelants 4,Bertels 3,Rola 3,Mathijs 1,Gijs 1.