Olse Merksem handbal

Merksem Handbal – ESTU Doornik 29 – 25

Voor Merksem was het van moeten.

Merksem begon het scherpst via Jeffrey Jacobs 1 – 0 na 4 minuten. Maar de rest van de eerste helft gaven de 2 ploegen elkaar geen duimbreed toe. De doelpalen waren verschillende keren scherprechter bij Estudiantes paal binnen bij Merksem paal buiten maar tot de 25ste minuut hielden beide ploegen elkaar in evenwicht dankzij de heroptredende Robin Boomhouwer en een hard werkende Dennis Thijs 12 – 12. Een alweer outstanding Rens Baeyens kon niet beletten dat de Merksemse inzinking bij de rust voor een 12 – 18 stand zorgde in het voordeel van de bezoekers.

De Merksemnaren konden zich al opmaken om volgend jaar terug in de eerste nationale te spelen, zeker als Doornik er onmiddellijk 12 – 19  van maakte. Sten Dielen die zich weerde als een duivel in een wijwatervat dacht er echter anders over. Sten samen met Dimitri Van Den Hoed brachten 20 – 22 op het bord met nog een kwartier te spelen. Alexandre Hayon maakte Rosier het leven zuur en kapitein Wouter Sas deed ook zijn duit in het zakje en via 22 – 25 na 18 minuten werd het via Dennis Thijs 24 – 25 na 20 minuten. De Merksemse sporthal ontplofte en  zelfs in ondertal lukte het nu, een herboren Jeffrey Jacobs hing de bordjes gelijk. Dennis bracht ons met nog 7 minuten te spelen terug op voorsprong 26 – 25. Beide ploegen wilden niet verliezen en er volgden 5 spannende minuten. Rens Baeyens gaf ook nu geen krimp Doornik werd er een beetje wanhopig bij en als Robin Boomhouwer er 2 minuten voor tijd 27 – 25 van maakte kon Merksem vieren. De laatste minuten konden ze de score nog opdrijven tot 29 – 25.

Op het moment dat het er echt benard uit zag rechtte Merksem de rug en heeft het nu zijn lot in eigen handen. Nog 3 finales en we kunnen ons terug opmaken voor een jaartje Beneleague.

Merksem: Dennis Thijs 7,Robin Boomhouwer 5,Sten Dielen 5,Jeffrey Jacobs 5,Dimitri Van Den Hoed 3,Wouter Sas 3, Archedley Bazoer 1.
Doornik: Lachal 7,Rosier 5,Chantry 4,De Cocker 4,Ait Bial 3,Boudjelah 1,Olexiouk 1.