Werken in Merksem

Dit weekend breekt men de IJzerlaanbrug af

De afbraakwerken starten in de nacht van zaterdag op zondag, maar zondagvoormiddag 30 april, zal het hoogtepunt van de werken plaatsvinden. Dan breken kranen vanop het water de brug stuk voor stuk af.

Kom een kijkje nemen

Aan de Vaartkaai, kant Merksem, is een uitkijkpunt voorzien waar geïnteresseerden de afbraak van nabij kunnen volgen. De afgebakende zone is vlot te bereiken zijn met de fiets vanaf de nieuwe fietsbrug en de Vaartkaai.

Een afscherming op de nieuwe fietsbrug zal ervoor zorgen dat fietsers en wandelaars veilig de brug kunnen blijven gebruiken tijdens de afbraakwerken.

Omleiding Vaartkaai

Om ervoor te zorgen dat het verkeer op de route Vaartkaai tijdens de afbraakwerken vlot kan blijven rijden, wordt dit vanaf vrijdagmiddag 28 april plaatselijk omgeleid.

Deze omleiding loopt via een deel van de Oude Bredabaan en onder de ir. Menneslaan door. Omdat aansluitend op de afbraak van de brug ook de aanloophelling op de ir. Menneslaan weggegraven wordt en de versmalling in het Albertkanaal wordt verwijderd, zal deze omleiding nog tot het najaar van 2017 van toepassing zijn.

Fietsers op de Vaartkaai volgen dezelfde omleiding via een fietspad dat afgescheiden is van de rijbaan. Voor fietsers die van Merksem naar de nieuwe fietsbrug rijden of omgekeerd, wordt een veilige oversteekplaats voorzien ter hoogte van de Oude Bredabaan.

Bron Wijkoverleg Merksem

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.