Poëzieborden in Merksemse parken zetten realisaties Groen Hart in de kijker

Om de vernieuwingen van de parken in het centrum van Merksem onder de aandacht te brengen, staan in mei bij alle ingangen infoborden met 2 gedichten voor en door Merksemnaars. De parken vormen samen het Groen Hart en zijn groene eilanden in een bebouwde omgeving waar sport, spel en groen samenkomen.

De afgelopen jaren werden heel wat projecten gerealiseerd in de parken Hof van Roosendael, het Gemeentepark en het Runcvoortpark. Aan de rand van het Gemeentepark werd een kinderdagverblijf gebouwd en de parking aan het zwembad werd vernieuwd. In het Hof van Roosendael kunnen sportievelingen hun fitheid testen op een aantrekkelijk loopparcours met sprintstrook en een conditiepark. Het Runcvoortpark kreeg aan de Rodeloopstraat een nieuw plein met een derde inkom. De heraangelegde paden met nieuwe verlichting maken het in heel het Groen Hart aangenaam om te wandelen en fietsen. Daarnaast start nog dit jaar de heraanleg van de Speelpleinstraat en een deel van de Terlindenhofstraat.

Om het Groen Hart in de kijker te zetten, riep het district alle Merksemnaars op om een gedicht te schrijven over de groene long van Merksem. Uit alle inzendingen koos het district 2 winnende gedichten. Lode Van de Velde, directiesecretaris in de Antwerpse kunsthumaniora, won met een knap sonnet. Leerlingen Chaima Zouggarhi en Hajar Richa van klas 6 GWW Joma Secundair schreven samen een mooi elfjesgedicht. De gedichten zijn te bewonderen op poëzieborden aan de 6 ingangen van de 3 parken tot eind mei:

·         Gemeentepark: ingang zwembad en ingang Speelpleinstraat
·         Runcvoortpark: ingang Terlindenhofstraat, ingang Nieuwdreef en ingang achter het cultuurcentrum, Rode Loopstraat
·         Hof Van Roosendaal: ingang Speelpleinstraat aan rond punt

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.