Antwerpse Havenpijl

Ook dit jaar zal de Antwerpse Havenpijl in Merksem starten. Komende zondag 6 augustus staan de renners om 13 uur aan de start die terg doorgaat in de Nieuwdreef. Er worden 2 grote rondes gereden doorheen Antwerpen Noord en 8 plaatselijke rondes in Merksem. De wedstrijd werd voor het eerst gereden in 1990 en maakt deel uit van de UCI Europe Tour.

Parcours
Vanuit de Nieuwdreef waar de officieuze start plaatsheeft, rijden de renners de Laarsebaan op om zo op de Victor Govaertslaan de officiƫle start te nemen. Via de J. Masurebrug rijden ze dan de Noorderlaan op richting Berendrecht. Een uurtje later worden de renners opnieuw in de omgeving van Merksem verwacht. Via Ekeren komen ze langs de Oude Landen en het Laar op de Laaglandlaan.

Dan volgt een tour Korte Bremstraat, Lange Bremstraat, De Lunden, Ringlaan, Maantjessteenweg, Frans Adriaenssensstraat, Akkerbouwstraat, Moeshofstraat, Ringlaan, Kasterveldenstraat, Meereigen, Laaglandlaan, Kroonplein, Du Chastellei, Bredabaan. Om zo terug naar de Nieuwdreef te rijden.

De renners rijden deze zelfde tour nog een 2de keer. Ze worden dan rond 15u10 in Merksem verwacht. Waarna ze 8 plaatselijke ronden rijden. Via de Nieuwdreef en de Laarsebaan rijden ze naar de Adelaarsstraat, Alkstraat, Volkstuinlei en zo terug op de Laalglandlaan. Hier volgen ze dan dezelfde weg als eerder.

De aankomst in de Nieuwdreef wordt verwacht tussen 16u40 en 16u51.

Het volledige parcours is hier te vinden (pdf – externe link)

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.