Werken in Merksem

Nieuwe sportinfrastructuur in recreatiedomein Distelhoek

Recreatiedomein Distelhoek in Merksem is de afgelopen jaren in verschillende fasen vernieuwd. Na de bouw van een speeltuin en de aanleg van nieuwe fiets- en wandelpaden, wordt nu als laatste ook de sportinfrastructuur aangepakt.
 
In 2012 richtte het district een avontuurlijke speeltuin in waar kinderen al spelend leren omgaan met water. Het domein heeft ondertussen ook een speelbos en nieuwe fiets- en wandelpaden. In de laatste fase van het project wordt er nieuwe sportinfrastructuur aangelegd tussen het speelbos en de speeltuin.
 
Naast het ontspanningslokaal en het basketbalveld komen twee trapveldjes in gras. Ook worden er wadi’s aangelegd om het hemelwater op te vangen. Die wadi’s hebben een wisselende waterstand  afhankelijk van de regenval.
 
De aannemer voert eerst de grondwerken uit. Hij verwijdert de versleten asfaltpaden rond het petanqueveld en het ontspanningslokaal, en vernieuwt het toegangspad naar en de verharding rondom het ontspanningslokaal. Het lokaal krijgt een nieuw terras en er wordt een extra pad in porfier voorzien naar het petanqueterrein. Het basketbalveld wordt vernieuwd in betonstraatstenen.
 
Er komt ook een overdekte schuilplaats en een plek voor calisthenics, een vorm van buitenfitness waarbij gebruik wordt gemaakt van het eigen lichaamsgewicht. Om harde vallen te voorkomen, werd gekozen voor een ondergrond van houtsnippers.
 
Ten slotte komen er twee nieuwe zitpleintjes in keiklinkers aan de kruispunten van het centrale pad.
 
De werken starten deze week en zijn begin 2018 klaar. 

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.