Olse Merksem handbal

Kreasa Houthalen – Merksem Handbal    20 – 19

Na enkele seconden opende Nuni Bazoer voor Merksem de competitie 0 – 1. Na een pittige start stond het na 5 minuten 3 – 2. Een ervaring rijker Houthalen zette Merksem na een kwartier op een 7 – 4 achterstand. Rens Baeyens kwam Lars Bastiaenen vervangen die enkele pechshots te verwerken had gekregen. Na een gemiste snelle tegenaanval en een gemiste penalty bereikten we de rust bij 14 – 9 na een bom van Lars Koenraads.

Tijdens de rust stemde Piotr Konitz de violen.

Een wilskrachtig Merksem probeerde de bakens te verzetten. Moeizaam bij de start van de tweede helft na 5 minuten 16 – 10. Maar dan werd de achtervolging ingezet. Sten Dielen en Alexandre Hayon kregen organisatie in hun verdediging en Rens Baeyens pakte uit met enkele sublieme reddingen. Lennert Doms bewees dat hij zijn overstap naar harde trainingsarbeid goed heeft verteerd en bracht Merksem met gevarieerde shots vanop de hoek met nog 7 minuten op de klok in het spoor van Houthalen 19 – 17. Simon Van Den Bergh potte de aansluitingstreffer Carlos Janssen bracht met nog 3 minuten te spelen de bordjes in evenwicht 19 – 19. Met nog 2 minuten op de klok kon Houthalen opnieuw de leiding veroveren 20 – 19. Piotr Konitz pakte 20 seconden voor tijd zijn time out en speelde alles of niets, zonder doelman met 7 veldspelers probeerde Merksem nog een punt uit de brand te slepen maar de doelman van Houthalen wilde niet meewerken en stopte de laatste bal van de wedstrijd. Eindstand 20 – 19.

Merksem: Nuni Bazoer 5,Lars Koenraads 4,Carlos Janssen 4,Lennert Doms 3,Simon Van Den Bergh 2,Alexandre Hayon 1.
Houthalen: Stulens 7,Driesen 3,Claessens 3,Breukers 3,Mrowiec 2,Janssens 2