OLSE Merksem handbal logo

Visé – Merksem Handbal 23 – 25

Merksem staat op een Play Off plaats na de heenronde.

Een collectief sterk Merksem schoot het best uit de startblokken. Ze namen dadelijk de leiding om deze gedurende de eerste helft nooit meer af te staan. Een sterke verdediging geruggesteund door een sterke Rens Baeyens was een goede uitgangspositie om Alexandre Hayon en Kobe Serras toe te laten om na 7 minuten een 0 – 4 te laten optekenen. Sten Dielen bracht op het kwartier onze grootste voorsprong op het bord 4 – 9. Visé bekwam stilletjes aan van de blitzstart van Merksem en kwam nu ook regelmatig tot scoren. Lennert Dom zorgde met 4 op een rij in de laatste 10 minuten dat we toch gingen rusten met een 11 – 14 stand.

De tweede helft zette de verdedigingen nog wat beter in de verf. Visé begon nu het best en na 5 minuten stond er 13 – 14. Merksem kwam opnieuw bij de les en na 8 minuten was er opnieuw een 3 puntenkloof 13 – 16 met dank aan dirigent Simon Van Den Bergh. De Merksemse kanonnen vielen even stil en na 12 minuten stak Visé de neus aan het venster 16 – 16. Onze jongeren hebben duidelijk stappen voorwaarts gezet want van paniek was geen sprake en 5 minuten later stond er opnieuw 16 – 19 te blinken. Beide teams scoorden nu om en om. Met nog 8 minuten op de klok kwam Visé nog eens aan de hielen van Merksem ruiken 20 – 21. Merksem liet zich niet wegdrukken en zette Visé steeds weer op achterstand. Met nog 60 seconden op het scorebord tekende Thomas Kiebooms definitief het doodvonnis van onze tegenstander 22 – 25. In de slotseconden zette Visé de eindstand 23 – 25 op het scorebord.

Merksem Handbal: Kobe Serras 6,Lennert Doms 5,Alexandre Hayon 4,Sten Dielen 3,Simon Van Den Bergh 3,Laurel Ntibashirakandi 2,Carlos jansen 1, Thomas Kiebooms 1.