OLSE Merksem handbal logo

Sasja – Merksem Handbal 28 – 23

Een derby op het scherp van de snee, scheidsrechters die de wedstrijd perfect aanvoelden kortom een propagandawedstrijd voor het Antwerpse handbal.
Sasja nam dadelijk het heft in handen en via 4 – 3 na 10 minuten konden zij een eerste kloofje slaan 7 – 4 na een kwartier. Jarno Vinckevleugel in doel, Alexandre Hayon en Simon Van Den Bergh brachten Merksem terug in de wedstrijd en bij de rust ademde Merksem in de nek van Sasja 15 – 14.
In het begin van de tweede helft kwam Merksem langszij 15 – 15, 16 – 16 en na 5 minuten 17 – 17. Spanning troef maar Merksem kon het momentum niet grijpen Sasja wel en zij liepen na 10 minuten terug 20 – 17 uit. Hoe Rens Baeyens in doel, Thomas Kiebooms en opnieuw Simon Van Den Bergh zich ook weerden ze brachten Merksem terug tot 22 – 21 met nog 13 minuten op de klok. Dan sloeg het noodlot voor Merksem echt toe Lennert Doms kreeg voor de derde keer een straftijd en bijgevolg rood. Het momentum ging terug naar Sasja en keerde niet meer, Sasja diepte opnieuw uit tot 24 – 21 met nog 10 minuten te gaan. De veer bij Merksem brak en Sasja freewheelde naar een 28 – 23 overwinning.

Merksem:Simon Van Den Bergh 9,Thomas Kiebooms 5,Alexandre Hayon 4,Zaïd Allaf 2,Laurel Ntibashirakandi 1,Lennert Doms 1,Carlos Jansen 1.
Sasja: Decubber 9,Kirsz 7,Kostic 5,Lamberigts 2,Van Ransbeeck 2,Van Opstal 2,Matthijs 1.