OLSE Merksem handbal logo

Merksem Handbal – Estudiantes Doornik 30 – 32

De eerste Play-Off wedstrijd start met 2 zenuwachtige ploegen. Doornik kan toch de koord houden en staat na 10 minuten met 4 – 6 aan de leiding. Voor de Merksemse lichtgewichten is het zwoegen en veel energie gebruiken om de solide Doornikse verdediging te ontwrichten. Niet voor niets is het Simon Van Den Bergh die samen met kwikzilveren Alexandre Hayon voor de doelpunten zorgt. Een outstanding Rens Baeyens zorgt ervoor dat Merksem na 25 minuten slechts tegen een driepunten kloof aankijkt 10 – 13. Maar dan ging het licht even uit en een uitgekookt Doornik kan gaan rusten met een geruststellende 12 – 17.

De tweede helft start gelijk opgaand mede doordat onze jongens morsen met de kansen. 15 – 20 na 5 minuten. Na 10 minuten is Doornik verder uitgelopen en staat er 17 – 23. Slaven Barbaric en Zaid Allaf bemoeien er zich mee, voorlopig met weinig resultaat want Doornik kan het verschil tot 7 punten vergroten 24 – 31 met nog 6 minuten te spelen. Moment waarop onze Merksemse leeuwen hun tanden toonden, 6 doelpunten op een rij en met nog 20 seconden op de klok zowaar 30 – 31 op het scorebord. Doornik kon in de allerlaatste seconde toch nog eens scoren en kon zo verdiend de punten mee naar huis nemen 30 – 32. Jammer maar de turbo sloeg iets te laat aan.

Merksem: Slaven Barbaric 8, Simon Van Den Bergh 8, Zaïd Allaf 4, Alexandre Hayon 4, Carlos Jansen 3, Thomas Kiebooms 2, Timo Luypaert 1.
Doornik: Chantry 7, Musilli 7, Gaulin 7, Lachal 5,Rosier 2, De Cocker 1, Beghin 1, Huart 1, Mernagu 1.