OLSE Merksem handbal logo

Merksem Handbal – Apolloon Kortrijk 28 – 30

Beide ploegen begonnen slecht aan de wedstrijd 0 – 0 na 5 minuten. Kortrijk kreeg het eerst de puntjes op de i en na 8 minuten stond het 1 – 3. Op het kwartier had Merksem bijgebeend 5 – 5 Dankzij een alweer schitterende Jarno Vinckevleugel ging Merksem op zijn elan voort en met nog 6 minuten voor de pauze stond er zowaar een 4 puntenkloof op het bord 9 – 5. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat Kortrijk hiermee goed wegkwam want Merksem had dan al minstens 6 open doelkansen oordeelkundig de nek omgewrongen. Merksem bleef missen en Kortrijk maakte dankbaar gebruik om op slag van rust terug aan te sluiten 12 – 11.
De start van de tweede helft was desastreus voor Merksem alleen Thomas Kiebooms vond de weg naar doel maar na 10 minuten had Kortrijk de zege op zak 14 – 19. We moeten de jongens van Piotr Konitz wel meegeven dat ze tegen beter weten in zijn blijven knokken en kansen creĆ«ren. Iedereen probeerde de bakens te verzetten maar we bleven op 5 doelpunten hangen 19 – 24 nog 10 minuten. Maar een off-day draai je niet zomaar om toch slopen we langzaam maar zeker korter, en even flakkerde de hoop terug op 24 – 26 nog 4 minuten. Maar Kortrijk liet zich niet ringeloren en speelde de wedstrijd matuur uit eindstand 28 – 30. Een verdiende overwinning voor de Kortrijkzanen.
Merksem: Slaven Barbaric 5, Thomas Kiebooms 5, Zaid Allaf 4, Alexandre Hayon 4, Simon Van Den Bergh 3, Lennert Doms 3, Jari Van De Moosdijk 2, Laurel Ntibashirakandi 1, Carlos Jansen 1.
Kortrijk: Devos 8, Driesens 7, Gharbi 5, Olexiouk 4, Thiers 2, Verschelde 2, Dhaene 2.