P+R Keizershoek grondwater

In mei startte Lantis met de bouw van de nieuwe Park and Ride in Merksem. Om de terreinen klaar te maken voor de werken, begon de aannemer eind mei grondwater op te pompen. Dat is nodig om te vermijden dat de bouwput tijdens de werken onder water loopt.

Buurtbewoners stelden verschillende vragen en uitten hun bezorgdheden over het oppompen van grondwater om het dan in de riolering te laten verdwijnen, zeker in tijden van droogte. Er werd onderzocht of het mogelijk is om het water opnieuw in de bodem te laten sijpelen. Daarvoor werd eerst het grondwater onderzocht zodat er zeker geen vervuild water terug in omloop zou gebracht worden. De labotesten waren positief. Het water kan weer in de grond insijpelen. Dat gebeurt via een gracht die gegraven werd zodat het gronwater terug optimaal de grond kan insijpelen.

Planning van de werken

Komende weken maakt de aannemer het terrein van de P+R verder bouwklaar zodat hij kan beginnen met de funderingen van het gebouw. Dit najaar verrijst dan de bovenbouw van de parking en vanaf het voorjaar begint de verdere afwerking. De ingebruikname is voorzien in de zomer van 2021.

De nieuwe P+R Merksem

Het parkeergebouw van de nieuwe P+R komt op het terrein van de oude P+R Keizershoek. Het gebouw telt 3 verdiepingen en biedt ruimte aan 650 parkeerplaatsen, oplaadpunten voor elektrische wagens, deelauto’s en fietsen.Vanaf de zomer van 2021 kunnen gebruikers er hun wagen veilig achterlaten en vlot overstappen op openbaar vervoer en (deel)fietsen om zo de laatste kilometers naar hun eindbestemming filevrij af te leggen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.