112 nieuws Merksem

Resultaten weekend zonder alcohol in het verkeer

De verkeersondersteuningsteams van Politiezone Antwerpen controleerden dit weekend op verschillende locaties in het kader van het weekend zonder alcohol en drugs in het verkeer. De doelstellingen van de acties sluiten mooi aan bij de campagne ‘groot gelijk dat je nuchter rijdt’ van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde waar PZ Antwerpen aan deelneemt.

Het VOT Noord controleerde in Berendrecht ter hoogte van de afrit en op de Bredabaan te Merksem. Van de 73 gecontroleerde bestuurders had er één te veel gedronken. De buitenlandse bestuurder moest ter plaatse zijn boete van 1 260 euro betalen. Omdat dit niet lukte, werd zijn wagen getakeld. Een andere bestuurder bleek onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd ingetrokken. Ook twee opgevoerde bromfietsen werden in beslag genomen.

Ook op zondag werden op dezelfde plek controleposten opgesteld. Van de 31 bestuurders blies er één alarm. Een andere gecontroleerde bestuurder reed rond met flessen lachgas in de wagen, deze werden in beslag genomen. 2 opgevoerde bromfietsen werden in beslag genomen en 16 verkeersinbreuken werden beboet.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.