OLSE Merksem handbal logo

Merksem Handbal – Apolloon Kortrijk 29 – 24

Van bij het eerste fluitsignaal nam Merksem de wedstrijd in handen via Zaïd Allaf en Mikolaj Borowczyk 2 – 0. Maar ook de verdediging stond pal en wat er toch doorkwam moest van hoge kwaliteit zijn of Pieter Schruers wist er wel weg mee. Slaven Barbaric diepte de kloof verder uit en op het kwartier stond er 8 – 4 te blinken. Kortrijk probeerde de bakens te verzetten 13 – 11 nog 5 minuten tot aan de rust, gingen we voor het eerst dit seizoen de rust halen met een voorsprong? Inderdaad Laurel Ntibashirakandi zorgde met 3 op een rij voor de 16 – 13 ruststand.

Kortrijk kwam na de rust opgefokt terug op het veld en scoorde na 10 minuten de aansluitingstreffer 18 – 17. Merksem liet niet begaan en Kortrijk beet zijn tanden stuk ze mochten wel even aanklampen maar onze jongens lieten niet begaan op het kwartier stond er nog steeds een 2 punten kloof 21 – 19. Dank zij Jeroen Driesen met 2 doelpunten en een assist naar Timo Luypaert stond er met nog 7 minuten te spelen een 26 – 21 op het scorebord. Met een beresterke Pieter Schruers achter een verdediging die er de kop voor legde en vooraan Zaïd Allaf en Slaven Barbaric aan het kanon liepen we verder uit tot 29 – 23 met nog 1 minuut te spelen. Het feestje kon beginnen en dat Kortrijk het laatste doelpunt van de wedstrijd maakte kon de pret niet bederven. Eindstand 29 – 24.

Merksem: Pieter Schruers 59′, Jarno Vinckevleugel 1′, Timo Luypaert 2, Zaïd Allaf 7, Slaven Barbaric 6, Stijn Van de Vliet 1, Jeroen Driesen 2, Mikolaj Borowczyk 4, Ruben Pilate, Laurel Ntibashirakandi 6, Sander De Herdt 1, Bjorn Luypaert, Wannes Van Dyck.