Verslag : 11/3 – FC MERKSEM – SPORTING BURCHT 3-0

Vandaag kwam het wispelturige Burcht op bezoek. Op papier geen gemakkelijke wedstrijd. Bovendien moest Merksem het stellen zonder de geschorsten Mil en Geltmeyer en de geblesseerden Flumens en Mardulier. De talrijk opgekomen aanwezigen zagen dat Merksem al snel het heft in handen nam en Burcht op de eigen helft terugdrukte.

Bram Verstraeten kopte reeds na 9 minuten Merksem op voorsprong. Pinto werd foutief gestopt in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter vond de overtreding niet zwaar genoeg. Dit was maar uitstel, want in de 20ste minuut werd Verstraeten neergelegd. Bram nam zelf de penalty en schoot hard en precies in. Merksem liet even de teugels vieren en Burcht kwam wat meer in de wedstrijd. Veel dreiging ging daar niet vanuit en langer dan tien minuten duurde de Burchtse druk niet. Merksem domineerde opnieuw de wedstrijd en kwam net voor de rust tegen tien man te staan nadat een Vanassche voor de tweede maal geel kreeg.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Merksem controleerde rustig de partij en loerde op de kans om de score te vergroten. Die kwam er toen de goed ingevallen Bervoets hard en precies een voorzet van op rechts binnenkopte. De Burchtse spelers geraakten gefrustreerd en de scheidsrechter had nog alle moeite om de wedstrijd onder controle te houden. Burcht kwam niet meer in de buurt van doelman Plompen en Merksem won uiteindelijk vrij eenvoudig van dit agressief , maar tegelijk ook zwak Burcht.

Volgende week is er de zware verplaatsing naar Horendonk, dat nog steeds op koers is voor de titel en het tweede periodekampioenschap van Merksem afsnoepte.

De ploeg:
Plompen, Celen, Baetens, Snelders, Verstraeten, De Martelaere, Janssens, Vermeulen, Dalle, Pinto De Mequita en Dieltiens.
Reserven: Aaouam, Bervoets, Rubenska en Krystofiak.

Volgende thuiswedstrijd: FC Merksem – SK Donk op zondag, 25 maart 2007 om 15u

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.