Buurtsport

Buurtsport wil meer mensen permanent laten sporten die op eigen kracht weinig of niet aan sporten toekomen. Bijzondere aandacht gaat naar achtergestelde groepen en buurten. Buurtsport Antwerpen is een deelwerking van de stedelijke sportdienst.

Om deze doelstelling waar te maken, heeft Buurtsport Antwerpen een uitleendienst van sportmateriaal, buurtsportmedewerkers in aandachtswijken, sportloodsen en subsidies aan sportclubs en groeperingen. Via het jeugdwerk KIDS wordt extra gefocust op kinderen en jongeren.

Daar waar mogelijk wordt samengewerkt met partners: het jeugdwerk, allochtone verenigingen, verenigingen waar armen het woord nemen, OCMW, sportclubs, bewonersgroepen, enz.

Door de focus te leggen op meer en permanent sporten op maat van aandachtswijken en groepen, komen secundaire doelen automatisch in het vizier: werken aan integratie, een bijdrage leveren aan (sport-)opvoeding van kinderen, jongeren en volwassen. Bijna automatisch gaan mensen samen sporten, gaat men meer bezig zijn met gezondheid, gaat men moeten omgaan met (sport-)regels en discipline, enz.

Good practice van Buurtsport bestaat erin dat er de nodige ruimte is om te experimenteren. We gaan van een aanbodgestuurde sportvoorziening naar een vraaggestuurde voorziening met bijzondere aandacht voor achtergestelde wijken en groepen.

Voor meer informatie en inschrijvingen:

Buurtsport Merksem
Huis van het Kind Merksem
Jaak De Boeckstraat 71
2170 Merksem
tel. 03 502 08 56
Buurtsport.merksem@stad.antwerpen.be

Naast deze wekelijkse activiteiten kan je bij Buurtsport ook terecht voor:

  • fietslessen voor volwassenen
  • aanvragen van sportsubsidies
  • individuele begeleiding
  • info over sportactiviteiten
  • wij helpen je bij je zoektocht naar een geschikte sportclub en/of sportvorming en -opleiding
  • werk je graag mee als vrijwilliger?

Meer informatie op de website van Buurtsport.