112 nieuws Merksem

Controle op overlast

Zowel in Merksem als in Ekeren heeft de wijkwerking van de regio Noord samen met de mobiele eenheid zondag een actie gehouden tegen alle vormen van overlast. Zo controleerden ze onder meer een aantal overlastinstellingen. Het fietsteam Orida en de verkeerspolitie ondersteunden het verkeerondersteuningsteam (VOT) met een controlepost. Ze hadden bijzondere aandacht voor overlast door bromfietsen. Bij de actie zijn 72 voertuigen en 102 personen aan een controle onderworpen. Vijf personen die illegaal in het land waren, zijn geïdentificeerd. De politie deed ook een bestuurlijke arrestatie van iemand die zich in staat van openbare dronkenschap bevond. Twee personen hadden drugs op zak en kregen een onmiddellijke minnelijke schikking voorgesteld. Twee administratieve aktes zijn in opmaak voor zaken die als storende inrichting aanzien worden. Een bestuurder legde een positieve speekseltest af. Omwille van het rijden onder invloed van verdovende middelen is het rijbewijs van de man voor 15 dagen ingetrokken. De RVA stelde zes
keer zwartwerk vast. Van de 22 vastgestelde sluikstorten kon bij eentje de vervuiler geïdentificeerd worden. Hij of zij zal de rekening gepresenteerd krijgen. Verder stelde de politie nog 54 verkeersinbreuken vast en kregen 13 bestuurders een verwittiging voor bijvoorbeeld het rijden met defecte verlichting.

Bron Lokale Politie Antwerpen

1 comment on “Controle op overlast

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.