Margot en Wim worden het gezicht van VillaVip Merksem

Merksem krijgt er binnenkort een hele warme thuis bij. In het voorjaar van 2023 wordt er een nieuwe VillaVip geopend onder de vleugels van een zorgzaam en dolenthousiast zorgkoppel: Margot Geussens en Wim Coel nemen de stap om hun hart en leven te delen met 10 mensen met een beperking.

Het worden spannende tijden voor Margot, Wim en hun drie kinderen. Als toekomstig zorgkoppel starten zij weldra hun voorbereidingstraject en zoektocht naar 10 kandidaat-bewoners. Margot heeft een achtergrond als opvoeder en studeerde bijkomend Gezinswetenschappen. Ze heeft een jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen met een beperking. Wim is economist van opleiding en heeft als consultant een brede waaier aan ervaringen. Zo heeft hij voor de Vlaamse overheid het project ‘patiëntenparticipatie in de Geestelijke Gezondheid’ ontwikkeld en begeleid. Daaruit zijn de concepten ‘vertrouwenspersoon’ en ‘ombudsman’ gegroeid.

“De visie van VillaVip klonk ons meteen als muziek in de oren. Een warme thuis voor je kind, dat is toch wat iedere ouder wenst. VillaVip maakt deze droom ook haalbaar voor ouders van mensen met een beperking. In een veilige, warme omgeving maximaal jezelf kunnen zijn en jouw eigen leven kunnen leven…en daarbij omringd zijn door mensen die daarvoor de beste omstandigheden willen creëren… dat is de meerwaarde waar onze toekomstige bewoners mogen op rekenen. We staan nu al te popelen om eraan te beginnen. Het concept van VillaVip inspireert ons. Maar hoe mooi een
partituur ook geschreven is, de grootste voldoening beleef je aan de uitvoering van een muziekstuk. Hoe zalig moet het zijn om ’s avonds nog even langs alle kamers te lopen en bij iedere bewoner te beseffen: die heeft een mooie dag gehad…”, aldus Margot Geussens.

VillaVip Merksem situeert zich op het kasteeldomein Runcvoorthof en zal deel uitmaken van de kloostervleugel. De buitenrenovatie werd reeds voltooid, de komende maanden wordt de binnenzijde gerenoveerd. Ook het omliggende park werd heraangelegd en zal een grote troef zijn voor de toekomstige bewoners.

Wie interesse heeft om in VillaVip Merksem te komen wonen, kan zich reeds  aanmelden bij het zorgkoppel voor een eerste kennismaking.

VILLAVIP VLAANDEREN, CONTINUÏTEIT EN KWALITEITSGARANTIE

VillaVip Vlaanderen, de overkoepelende organisatie, realiseert deze kleinschalige en maatschappelijk geïntegreerde woningen in Vlaanderen, met warme en persoonlijke zorg als centrale waarden. Elk huis wordt geleid door het zorgkoppel zoals hun hart het ingeeft. Toch kunnen ze rekenen op de continue ondersteuning van VillaVip Vlaanderen bij alle aspecten van de organisatie van hun woning. Verder is VillaVip Vlaanderen ook verantwoordelijk voor het selecteren, opleiden, begeleiden en ondersteunen van de zorgkoppels. Waar nodig, wordt een noodsituatie steeds opgevangen en opgelost.

VillaVip Vlaanderen staat immers garant voor de zorgcontinuïteit, waardoor bewoners en hun naasten er altijd op kunnen rekenen dat hun warme thuis zal blijven bestaan. Sinds de oprichting van de organisatie in 2017 heeft VillaVip reeds 11 actieve woningen in Vlaanderen: Herzele, Bredene, Wondelgem, Wevelgem, Brugge, Diksmuide, Zele, Berlaar, Borgerhout,Diepenbeek en Leopoldsburg. We merken dat ouders en familie bewust kiezen voor deze vorm van huiselijk en kleinschalig samenwonen. Naast Merksem zijn nog nieuwe VillaVip woningen op komst in de gemeentes Pittem, Kruisem,  Mechelen, Erps-Kwerps, Aarschot en Sint-Truiden

1 comment on “Margot en Wim worden het gezicht van VillaVip Merksem

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.