Tine Bossuyt stopt met zwemmen

Na 10 jaar competitie stopt Tine Bossuyt met zwemmen. Momenteel is ze nog aan de slag op het WK in Melbourne, maar eens dit afgelopen is, staan er nog maar 2 wedstrijden op het programma. Dit meldt Tinne op haar website.

“Na tien jaar competitie zwemmen, hou ik het voor bekeken. Na mijn thuiskomst van Australië kom ik nog twee keer in actie. Eén keer in groot bad tijdens ZOLA International te Antwerpen in het weekend van 21-22 april. Mijn laatste wedstrijd zwem ik op 6 mei in Merksem. Daar waar het destijds allemaal begonnen, daar sluit ik mijn zwemcarrière ook af. De cirkel is rond”

Tine, geboren in Izegem, groeide op in Merksem. Ze begon haar zwemcarrière bij de Merksemse Zwem Vereniging-Antwerpen. Naast zwemmen had ze nog passies zoals Chiro (chiro Sus) en atletiek (OLSE). Ze volgde de wetenschappelijke sportrichting aan het Sint Eduardusinstituut.

Het (gedeeltelijke) palmares van  Tine :
33 keer Belgisch Kampioen
12e plaats 4x100m Crawl op de Olympische Spelen 2000 te Sydney
Brons 4x100m Crawl op het EK 2000 te Helsinki
52 Belgische records waarvan nog 14 in haar bezit

 De website van Tine : http://www.tinebossuyt.be

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.