Verslag: : FC MERKSEM – HEIBOS 3-0

22 APRIL 2007

Heibos werd in de heenronde door FC Merksem uit titelkoers geslagen. De bezoekers waren duidelijk met een revanchegevoel naar Merksem afgezakt. Ondanks de warmte en het feit dat deze laatste wedstrijd voor beide ploegen van weinig belang was, werd het een fel bevochten match. In de eerste helft had Heibos licht veldoverwicht, maar kon doelman Plompen werd niet verontrust. Ook Merksem slaagde er niet in voor doelgevaar te zorgen.

In de tweede trok Merksem langzaam maar zeker het laken naar zich toe. Eerst schoot Janssens van dichtbij over en het schot van Vermeulen caramboleerde tussen drie Heibosverdedigers vooraleer het van de lijn kon gehaald worden. In de 60ste minuut brak Verstraeten de wedstrijd open met een schitterende actie. Bram lifte de bal tussen twee verdedigers en schoot vanuit een scherpe hoek staalhard binnen. Heibos trachtte de bakens nog te verzetten, maar de Merksemse defensie speelde een sterk partij. Merksem kreeg meer ruimte om te counteren. In de 72ste minuut kreeg Verstraeten te veel ruimte. Hij aarzelde niet en zette met een schitterende boogbal van op meer dan twintig meter Merksem op een 2-0 voorsprong. Heibos was aangeslagen en enkele minuten later kon de goed ingevallen Dieltiens een precieze voorzet op het hoofd van Janssens schilderen. Heibos was nergens meer en Merksem kon nog enkele keren een gevaarlijke actie opzetten, maar het kwam niet meer tot scoren. Net voor affluiten kreeg uitblinker Verstraeten een verdiende applausvervanging.

Merksem verwende in deze laatste seizoenswedstrijd haar thuispubliek met vooral in de tweede helft een sterke prestatie en bewees zeker niet te moeten onderdoen voor ploegen die de eindronde wel mogen spelen.

Het eindigt de competitie op een gedeelde 6de plaats. Er zat zeker meer in, maar het zeer zwakke seizoensbegin besliste er anders over. Nadien herpakte Merksem zich en miste op een zucht de tweede periodetitel. Merksem was een geduchte tegenstander voor vele titelkandidaten, wat leidde tot een aantal spannende wedstrijden. FC Merksem dankt haar talrijke en trouwe supporters en wenst iedereen een prettige vakantie.

De ploeg:
Plompen, Celen, Snelders, Dos Reis Penheiro, Verstraeten, Aaouam, Mardulier, De Martelaere, Janssens, Vermeulen, en Dalle.
Reserven: Huyghe, Flumens, Dieltiens en Krystofiak.

 Verslag – Marc Snelders

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.