Politiekers buiten Merksem : Luc Bungeneers

Merksem is de thuisbasis van een groot aantal bekende gezichten.  We hielden enkele interviews met politiekers die vanuit Merksem doorgroeiden en zich nu elders, stedelijk of nationaal, inzetten. Wie zijn deze personen, wat deden ze voor hun thuisbasis, wat zijn ze nog van plan met Merksem. Iedereen kreeg dezelfde vragen, maar niet iedereen antwoorde op alle vragen. De Merksemse politieker is niet altijd even blij met meer persoonlijke, gezinsgerichte vragen. Het werk primeert. Bij ons geen gekleurde interviews, maar de letterlijke antwoorden zoals we ze kregen.

Luc BungeneersDeze week leest u het interview met Luc Bungeneers (Open VLD), schepen in Antwerpen en verantwoordelijk voor Financiën, Intercommunales, Rechtszaken, Markten en Foren en Dierenwelzijn. (Foto : http://www.bungeneers.be)

Wat hebt u in het verleden voor Merksem gedaan?

Van 1977 tot 1983 heb ik als gemeenteraadslid in Merksem mijn eerste stappen in de politiek gezet. Sindsdien heb ik mijn district niet uit het oog verloren. Zeker niet tussen 2001 en 2006 toen ik als schepen van Middenstand erop toe dat de middenstanders van Merksem alle kansen kregen om hun activiteit te ontplooien (net als de middenstanders van Antwerpen trouwens).

Wat gaat u nog doen voor Merksem?

Een goed financieel bestuur van Antwerpen betekent automatisch ook een goed financieel bestuur van Merksem!

Hebt u nog voeling met de Merksemse achterban?

Ik breng nog altijd heel wat tijd door in Merksem daar ik er woon en ik bovendien in het bestuur van de Merksemse VLD zetel. Er kan dus gerust gesteld worden dat ik weet wat er in Merksem leeft.

Hoe ziet u de decentralisatie naar de toekomst toe evolueren?

De districtsbesturen hebben met de decentralisatie heel wat taken gekregen die ze normaliter beter zouden kunnen uitvoeren omdat ze dichter bij de burger staan. Ik denk dat we allereerst moeten nagaan of dit ook werkelijk het geval is en of deze processen verbeterd kunnen worden. Je moet nooit proberen te lopen voor je kan staan.

Wat is uw mening over de heraanleg van de as DR.M Timmermanslaan – Kroonplein – Laaglandbaan?

De heraanleg staat in het bestuursakkoord van het district en is dus een mooie uitdaging voor onze districtsschepen voor Openbare Werken, Kris Janssens. Ik ben ervan overtuigd dat men hier mooie resultaten kan boeken.

Hoe lang doet u al aan politiek?

Mijn eerste mandaat kreeg ik in 1977 als gemeenteraadslid in het toen nog zelfstandige Merksem. Kortom, ik doe dit jaar al 30 jaar actief aan politiek.

Wat is uw favoriete plekje in Merksem?

Ik vind het Bouckenborgh-park een aangename, rustgevende plek om te vertoeven.

Wat is volgens u het lelijkste plekje in Merksem?

Ik heb niet meteen een plek in gedachten. Natuurlijk is het niet overal even mooi in Merksem, maar dat zijn dan weer uitdagingen voor de toekomst.

Wat vindt u van het loon dat u voor uw politieke functie krijgt? Is het voldoende of te veel?

De wedde die een schepen opstrijkt vind ik zeker in verhouding tot het werk dat je ervoor moet leveren. Zeker als je er dag in dag uit hard voor werkt.

Er waren nog enkele persoonlijke vragen over o.a. uw gezinssituatie. Hierop kregen we van u geen antwoord. Wat vindt u van meer persoonlijke vragen?

Ik houd eraan mijn beroeps- en privéleven strikt gescheiden te houden. Aan persoonlijke vragen heb ik dan ook geen boodschap, zeker niet als ze van journalisten komen.

Met dank aan schepen Luc Bungeneers.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.