Record flitsen voor Merksem

flitspaal.jpg

We wisten het eigenlijk al, maar de hardst werkende camera van Antwerpen (en ver daarbuiten) staat in Merksem op de hoek van de Groenendaallaan met de Lambrechtshoekenlaan. Zo’n 38 flitsen per dag of een totaal van 14.000 snelheidsovertredingen in 2006. Goed voor 700.000 euro.

Welliswaar een vermindering ten opzichte van 2005. Toen flitste de camera meer dan 25.000 keer. Toen was dit de ‘beste’ camera van Vlaanderen. Aangezien de meerderjeid van de automobilisten de camera ondertussen weet staan, verminderen ze hun snelheid tijdig en als we naar de cijfers kijken kunnen we zeggen dat de camera zeker effect heeft.

Voor 2007 lijkt het er op dat de camera op het kruispunt Bredabaan – Rerum Novarumlaan de nieuwe topper zal worden.

Om de Antwerpenaar nog beter aan de snelheidsregels te houden, gaat de Antwerpse verkeerspolitie de plaatsing van borden met daarop de maximumsnelheid herbekijken. Verkeersexperts hebben reeds lang kritiek op de hoeveelheid verkeersborden in de stad. Nu wil men dit aanpassen om de verwarring te verminderen. Ook in Merksem zijn er tal van plaatsen waar verkeersborden elkaar het zicht beperken. Of erger, waar het verkeersbord een andere situatie weergeeft dan de pijlen op de rijvakken.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.