Moordenaar schipper naar assisen

Albert van Dijken, de man die de Merksemse schipper Maurits Impe vermoorde, werd vrijdag door de kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen naar het Antwerpse hof van assisen doorverwezen. De 43 jarige man uit Terneuzen pleegde 3 jaar geleden een gruwelijke moord. Hij sloeg de schipper het hoofd in, hakte zijn lijk in stukken en verspreidde de lichaamsdelen.

Maurits Impe en Albert van Dijken waren vrienden, ze gingen op 24 oktober 2004 vissen aan de Noordkasteelbrug in Antwerpen. Maurits kwam echter nooit terug van de vistrip. Volgens Albert was hij met enkele vrienden naar Nederland was gegaan. De ex van Albert was de nieuwe vriendin van Maurits Impe. Zij had de politie verwittigd omdat Albert telkens een ander verhaal vertelde over de vistrip.

Drie weken later werden zijn onderarmen gevonden in de Leie in Kortrijk. Albert werd op 21 november 2004 opgepakt in Nederland en uitgeleverd aan België.

De verdachte ontkende eerst alles, maar gaf uiteindelijk toe dat hij het slachtoffer met een moersleutel op het hoofd had geslagen. Hij legde het lichaam in de koffer van zijn wagen en reed er zelfs nog twee weken mee rond. Toen hij vernam dat de moeder van het slachtoffer met een pendel op zoek was naar haar zoon, besloot hij het lichaam in stukken te zagen.

De armen gooide hij in de Leie en de romp en de benen van het slachtoffer werden in het Noord-Franse Béthune begraven. Door de lichaamsdelen her en der te verspreiden, wilde hij de zoektocht van de moeder bemoeilijken. Het hoofd van het slachtoffer werd tot op heden nooit terug gevonden.

Oorspronkelijk vertelde Albert dat hij de moord beging omdat Maurits met zijn ex-vrouw wou trouwen. Later veranderde hij deze versie en verklaarde hij dat Albert zijn zoontje mishandelde. Toen hij hem daarover aansprak, was er een gevecht ontstaan en had hij Maurits met de moersleutel geslagen. Ex-vrouw Petra ontkende echter de mishandelingen.

Het proces zou in het najaar van start gaan. Als voorlopige startdatum wordt 3 december naar voren geschoven.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.