Klimaatwijken

Zet uw energiefactuur op dieet! Wedden dat u ook kan besparen? Wil u ook uw steentje bijdragen tot een beter klimaat door energie (en dus geld) te besparen? Dan is het project ‘Klimaatwijken’ misschien wel iets voor u! Antwerpen helpt u besparen !

Wat is een klimaatwijk?

Een klimaatwijk is een groep van ongeveer tien à vijftien gezinnen die in zes maanden tijd 8 % energie probeert te besparen. Deze groep woont in dezelfde straat of wijk, kent elkaar via een vereniging, het werk, of een oudercomité, … . Enige voorwaarde is dat alle deelnemers op het grondgebied van de stad Antwerpen wonen (inclusief districten). Natuurlijk staat de wijk er niet alleen voor: een energiemeester geeft u tips, verzamelt uw meterstanden, organiseert overleg tussen de deelnemers…

Resultaten van de vorige klimaatwijken

Tijdens de vorige editie namen 65 gezinnen, verspreid over zeven klimaatwijken uit de hele stad, deel. Samen bespaarden zij in zes maanden tijd 189 269 KwH.
Dit komt neer op 66 ton CO2 ! Gemiddeld betekende dit op jaarbasis een winst van 200 euro op de energiefactuur per gezin.

Nieuwe kandidaten gevraagd

Wil u ook energie en geld besparen en samen met buren, collega’s of vereniging een klimaatwijk vormen? Of wil u individueel meedoen?

Schrijf u dan voor 12 oktober in bij de milieudienst van de stad, via telefoon 03 222 37 16, fax 03 222 36 91 of mail duurzame.ontwikkeling@stad.antwerpen.be.

Ook als u actiever wil deelnemen als energiemeester (met gratis opleiding en begeleiding) kan u inschrijven via dezelfde weg.

Organisatie van de klimaatwijken

Het project klimaatwijken is een actie van de Bond Beter Leefmilieu,de provincie Antwerpen en de stad Antwerpen, en loopt vanaf 1 november 2007 tot eind april 2008.

Deze actie loopt in het kader van het Lokaal Kyotoplan Antwerpen. Hiermee wil de stad de uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen terugdringen en zo de Kyotonorm op haar grondgebied realiseren.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.