Verslag FC Merksem – Putte SK (1-0)

Beker van Antwerpen: zaterdag, 4 augustus 2007 FC Merksem – Putte SK

Merksem moest voor zijn eerste wedstrijd in het kader van de Beker van Antwerpen aantreden tegen 3de provincialer SK Putte. Trainer Lemmens miste om diverse redenen nog heel wat spelers, maar de ploeg, die op het veld stond, deed het verre van slecht.

Merksem begon wat aarzelend. Doelman Algoet moest gepast uitkomen om een opkomende Putse aanvaller te stuiten en even later goed plat op een ver schot. Gaandeweg nam Merksem het veldoverwicht in handen en het spel speelde zich steeds meer af op de Putse helft. Rond het half uur lepelde Santos Nobre de voorzet van De Souza loepzuiver in de winkelhaak en Merksem stond verdiend op voorsprong. De thuisploeg drukte door en Putte ontsnapte enkele keren op het nippertje aan een tweede doelpunt. Eerst werd een schot van De Souza van de lijn gehaald. Even later week het schot van Huyghe af op een Putse verdediger en net voor de rust devieerde Snelders een corner naar de eerste paal waar een Putspeler de bal nog van de lijn kon keren.

Na de rust bleef Merksem baas, maar geen van beide ploegen kon nog grote kansen afdwingen.

FC Merksem wint meteen zijn eerste wedstrijd voor de Beker van Antwerpen en mag zijn ambities voor de competitie toch niet wegsteken..

De ploeg: Algoet, Celen, Kabeya-Tshitenge, Dos Reis Penheiro, Dieltjens, Snelders, Huyghe, Santos Nobre, Verstraeten, De Souza en Setenta.
Reserven: Krystofiak, Deschamps, Kemland, El Fekri

(Marc Snelders)

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.