De laatste sjamaan

joskasoos_cover.jpgJournalist en auteur Yurek Onzia verbleef een tijdlang bij de laatste Hongaarse sjamaan Joska Soos in Merksem. Zijn ervaringen en inzichten bundelt hij in zijn boek “Oude kennis voor nieuwe tijden”. Het boek vertelt het boeiende levensverhaal van de laatste West-Europese sjamaan en vertaalt zijn lessen in praktische tips en technieken. Oude, bijzonder waardevolle kennis die uitnodigt omgezet te worden in de alledaagse praktijk.

Het boek verschijnt eind augustus.

Yurek Onzia (° 1967) is schrijver, componist en muzikant. Hij werkte voor diverse binnenlandse en buitenlandse bladen en kranten, als eindredacteur voor televisie en schreef liedjes voor verschillende Belgische en Nederlandse artiesten. In 2005 verscheen van hem ‘Zohra & de Gazellen’, een verzameling magische Marokkaanse sprookjes en volksverhalen, die hij met Zohra Aït-Fath ging sprokkelen bij de authentieke verhalenvertellers in Marrakech en Essaouira.

Joska Soos is een in Hongarije geboren Sjamaan. Na veel rondzwerven, kwam hij terecht in Merksem. Meer weten over Joska Soos? Lees de biografie hier (Engelstalig)

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.