Liefhebber!

Liefhebber! doet Antwerpen bruisen van creativiteit tijdens het kunstenfestival en de cultuurmaanden. Iedereen die bezig is met kunst en cultuur kan deelnemen en zijn talent tonen. Inschrijven kan tot 27 november.

Liefhebber! is er voor iedereen en doet Antwerpen bruisen van creativiteit tijdens het kunstenfestival en de cultuurmaanden. Jaarlijks vinden er meer dan 100 evenementen plaats die samen bijna 10 000 toeschouwers trekken. Het doel is verenigingen, groepen en individuen de kans geven om met hun talent, kunstdiscipline, activiteit, … naar buiten te komen en een zo ruim mogelijk publiek hiermee te laten kennismaken. Liefhebber! is in alle buurten, wijken en districten aanwezig. De organisatie streeft maximale zichtbaarheid na en wil één groot feest creëren waar elke deelnemer bij betrokken is. Ze wil ook bestaande werkingen en verenigingen versterken, én tegelijkertijd nieuwe initiatieven en samenwerkingen stimuleren en ondersteunen.

Voor wie?

Iedereen die in zijn vrije tijd bezig is met kunst en cultuur in een vereniging, groep, organisatie of als individu. Man of vrouw, jong of oud, kunstliefhebbers, artistieke talenten of gewoonweg geïnteresseerden die graag eens willen deelnemen aan een artistiek project… iedereen kan meedoen.

Waarmee?

Verschillende kunstdisciplines kunnen aan bod komen: beeldende kunst, theater, muziek, dans, fotografie, literatuur, circus, film, audiovisuele kunsten, …Alle vormen zijn toegestaan: tentoonstelling, concert, dansrecital, kooroptreden, toneelopvoering, kunsthappening, filmvoorstelling, totaalspektakel, workshop, literaire voordracht, feest, straatact, wedstrijd, …

Waarom deelnemen?

Deelnemen aan Liefhebber! biedt tal van voordelen.

Liefhebber! …

 • biedt je de kans om nieuwe leden te werven voor je vereniging
 • laat je gelijkgezinde kunstliefhebbers ontmoeten en misschien wel samen een evenement opzetten
 • geeft je misschien de gelegenheid om met je productie op andere locaties te worden geprogrammeerd
 • biedt je de kans als liefhebber om naar buiten te treden en voor een ruim publiek te staan
 • laat je in de voetsporen stappen van duizenden kunstenaars
 • biedt je extra gratis promotie
 • gaat mee op zoek naar een geschikte locatie
 • zorgt voor ondersteuning.

Deelnemen?

Je kan op 3 manieren meedoen:

 • je organiseert een activiteit of project
 • je hebt een idee voor een activiteit of project
 • je bent geïnteresseerd en wil op één of andere manier meewerken.

Met wie?

Er zijn 3 mogelijkheden:

 • je doet dit alleen
 • je doet dit in samenwerking met je vereniging, groep of met andere liefhebbers, groepen, sociale en/of culturele organisaties
 • Liefhebber! brengt je in contact met andere kunstenaars, mogelijke partners, …

Waar?

De activiteit of het project vindt plaats op een unieke plek in één of meerdere districten van de stad Antwerpen (Antwerpen, Berchem, Berendrecht-Zandvliet-Lillo, Borgerhout, Deurne, Ekeren, Hoboken, Merksem, Wilrijk).

Wanneer?

Je activiteit of project gaat door in de periode van 25 april tot en met 4 mei 2008.

Inschrijven

Schrijf je in via telefoon, mail of brief vóór 12 november 2007. De coördinatie van het project Liefhebber! neemt tijdig contact met je op voor verdere informatie en afspraken.
De folder vind je hier.

Infoavond

Wie meer informatie wil, is welkom op de infoavond op 16 oktober om 20 uur in het Huis voor Amateurkunsten, Zirkstraat 36, 2000 Antwerpen.

Info

Huis voor de Amateurkunsten
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
tel. 03 202 74 35

www.antwerpen.be/liefhebber

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.