Diversiteitsdag Antwerp Diamond Giants

Op zondag 23 september 2007 organiseert topsportclub Antwerp Diamond Giants de dag van de diversiteit. Heel deze dag staat in het teken van basketbal en wil bovendien de Antwerpse diversiteit in de kijker zetten.

In samenwerking met het Antwerp World Diamond Center organiseert topsportclub Antwerp Diamond Giants op zondag 23 september 2007 een diversiteitsdag. Op deze dag worden tal van basketbalactiviteiten georganiseerd. Het doel is om de verschillende lokale gemeenschappen en leeftijdsgroepen met elkaar in contact te brengen. Hierdoor wordt ook de diversiteit van Antwerpen in de bloemetjes gezet.

Er staan heel wat activiteiten op het programma. Van 11 tot 17 uur vindt er een ‘3 on 3’ en dunk contest, ‘Basket for Kids’, plaats op de Meir onder begeleiding van ex-topbasketter Pieter Loridon. Maar er is meer: de beste spelers van ‘Basket for Kids’ nemen het ‘s avonds tegen elkaar op in de finale in de Lotto Arena (van 19.45 tot 20.15 uur). Deze finale wordt gevolgd door een topwedstrijd tussen Antwerp Diamond Giants en de Turkse 1ste klasser Pinar Karsiyaka (van 20.45 tot 22 uur).
Iedereen kan gratis deelnemen aan de activiteiten overdag. Voor de wedstrijden ’s avonds
bedraagt de toegangsprijs 10 euro.

Voor de organisatie van deze dag werken de Antwerp Diamond Giants samen met de dienst integratie en de Indische, Joodse, Turkse, Marokkaanse, Poolse en Afrikaanse gemeenschap. Het programma is eveneens afgestemd met de dienst mobiliteit en BLOSO, die respectievelijk ‘Antwerpen Autovrij’ en de sportbeurs ‘Antwerpen Sport’ organiseren op zondag 23 september.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.