Royal Greys neemt goede start

Royal Greys Merksem en K. Morstel Stars strijden dit jaar om de titel in eerste klasse baseball. Greys heeft drie grote troeven: sterke pitching, een brede kern met veel jeugd en ervaring in finales. Morstel heeft echter ook enkele troeven: een goede slagploeg, jonge kerels die hard willen vechten voor de titel en ze zijn de underdog, wat hun sterk kan maken.

Zaterdag was het Greys die snel scoorde tegen de Amerikaanse pitcher Manuel Monreal. Op het einde van de eerste inning was het al 2-0 dankzij een mooie slag van Filip van der Meiren en een homerun van Kim Wybo. Terrence “TJ” Antonacie kon de Stars lang weerhouden om te scoren, maar in de laatste slagbeurt maakte ze nog 2 punten. Het gelijkmakende punt werd door Nicky Mertens tegengehouden dankzij een perfect aanworp van centerfield naar de catcher Dave Herssens. Die laatste tikte de binnenstormende Kevin van de Perre uit alvorens hij de homeplate kon aantikken. Eindscore 3 – 2.

Zondag leek het een makkelijke wedstrijd te worden voor Greys aangezien ze 7 maal konden scoren in de eerste inning. De Pitcher van Morstel werd snel vervangen door Yannick Sel en deze deed het veel beter waardoor Morstel langzamerhand aan de achterstand kon knagen. Sven Hendickx zorgde voor 4 punten dankzij een homerun en een mooie slag in centerfield. Bij een score van 6-8 werden de bats van Greys terug wakker. Kim Wybo, Herssens Dave en Van der Meer Sam sloegen elk een basehit waardoor de eindscore 6 – 10 werd vastgelegd.

Op zaterdag 15 september word de derde wedstrijd gespeeld van de Belgian Series. Indien Morstel deze wedstrijd wint volgt er nog een wedstrijd op zondag 16 september en eventueel nog eentje op zaterdag 22 september.

Bron : http://www.vlaamsesportfederatie.be

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.