Loverboys

coverloverboys.jpgVandaag komt de nieuwe strip  Loverboys van Marc Verhaegen op de markt, het derde album reeds in de serie van Senne en Sanne. In deze reeks probeert Marc Verhaegen onderwerpen die in een taboesfeer zitten, bespreekbaar te maken. Het eerste verhaal van Senne en Sanne, Rebecca handelde over de jodenvervolging, het tweede stripalbum, Cordoba, probeerde een inzicht te geven in de leefwereld van de allochtonen.

In Loverboys heeft Marc Verhaegen het over de laakbare praktijken van jongens die meisjes met dure geschenken en etentjes inpalmen en hen zo verliefd op hen doen worden. Eens de meisjes emotioneel afhankelijk van de loverboys zijn, kunnen deze hen makkelijk overhalen om zich te prostitueren.

In het verhaal krijgen Senne en Sanne een noodoproep van Rosalien, een meisje uit hun klas. Rosalien spijbelt de laatste tijd veel, maar nu is ze ondergedoken. Ze is op de vlucht voor haar vriend A. die voorstellen doet waarop ze niet wil ingaan. Senne en Sanne vernemen dat Rosalien het slachtoffer is van een loverboy. Om meer te weten te komen, doet Senne zich voor als loverboy en infiltreert in het milieu. Zo komt hij in een groezelige hotelkamer aan een gsm-nummer dat leidt naar de Magic Hands, een relaxclub met ‘stijlvolle dames’. Sanne gaat er solliciteren als barmeisje. Intussen hebben Krolik en Groink, het groene monster uit Cordoba, zich vermomd als de Heer Veldsla en proberen ze Rosalien te vinden in het daklozenmilieu.

In de Magic Hands loopt een en ander uit de hand. Senne en Sanne kunnen net ontkomen, maar de kans dat ze Rosalien nog levend terugzien, wordt met de minuut kleiner…

Marc Verhaegen signeert vandaag 7 november (14.00 tot 17.00) en zondag 11 november (15.00 tot 17.00) op de Antwerpse Boekenbeurs aan de stand van Mezzanine (Balloonbooks-Dupuis)

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.