Tram sleurt man 200 meter mee

Een man (28) uit Merksem is gisterochtend omstreeks 7u45 aan de Groenplaats om het leven gekomen bij een tramongeval. Zes controleurs van De Lijn, die waren afgestapt aan de Groenplaats, zagen het ongeval gebeuren.

Een dubbele tram van lijn8 kwam uit de richting van de Bolivarplaats en stopte aan de halte op de Groenplaats. Een gehaaste man wilde er de straat oversteken. Om een nog onduidelijke reden kroop de man over het verbindingsstuk dat de twee tramstellen aan elkaar koppelt.

De nietsvermoedende chauffeur vertrok op dat moment, waardoor het slachtoffer zijn evenwicht verloor en onder de wielen van het achterste stel belandde. Controleurs van De Lijn zagen hoe de man werd meegesleurd en liepen de tram nog achterna om hun collega te waarschuwen. Die werd ondertussen ook door de centrale meldkamer van De Lijn verwittigd en stopte meteen. De tram was ondertussen aan de volgende halte aangekomen, zo’n tweehonderd meter verder.

Zes ticketcontroleurs waren net afgestapt aan de halte. Ze zagen het ongeval gebeuren en belden naar de dispatching die de chauffeur verwittigde. De tram was toen al aan de Meirbrug. Eens de tram was gestopt, bleek het helaas al te laat.

Het slachtoffer werd door de hulpdiensten gereanimeerd en in kritieke toestand naar het Sint-Vincentiusziekenhuis gebracht. De man overleed echter in de ambulance.

Volgens De Lijn kon de trambestuurder onmogelijk zien wat er tussen de twee tramstellen gebeurde. Er was ook niemand op de vrijwel lege tram die getuige was van het ongeval en aan de noodrem kon trekken. ‘De chauffeur is erg onder de indruk en naar huis gestuurd om de feiten te kunnen verwerken.’

Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse. Het is nog niet duidelijk waarom de man over de tramkoppeling wilde klimmen. Het verkeer op tramlijn8 was zo’n anderhalf uur verstoord door het ongeval.

Tram8 uit de richting van de Bolivarplaats gebruikte de keerlus op de Groenplaats. Er werd een bus ingeschakeld om het traject van de Groenplaats naar het Tolhuis te overbruggen, waar lijn8 vanuit Eksterlaar ook een keerlus kan gebruiken.

Bron Nieuwsblad.be

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.