Rijbewijs op school

Bij haar bezoek aan Stella Maris liet Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt donderdag weten dat het proefproject “Rijbewijs op School” wordt uitgebreid. Het gaat om een project waarbij theoretische rijlessen en rijexamens gratis op school aangeboden wordten. Stella Maris was één van de 25 scholen die mee deed aan het proefproject. Donderdag legden 100 leerlingen hun examen af, ongeveer de helft van de 100 leerlingen hebben nu een voorlopig rijbewijs op zak.

Vanaf volgend schooljaar kunnen de 75.000 leerlingen van alle Vlaamse secundaire scholen hun theoretisch rijbewijs op de schoolbanken halen. De minister reserveerde een budget van vier miljoen euro voor het hele project. Een op de drie leerlingen die deelnemen aan het project heeft het rijexamen ondertussen afgelegd. Het gemiddelde slaagpercentage ligt op 52 procent. Het lessenpakket Rijbewijs op School, dat acht uur verkeerseducatie omvat, wordt opgesteld door de Vlaamse Stichting Verkeerskunde in samenwerking met de rijscholen. Voor de lessen wordt beroep gedaan op de professionele lesgevers van rijscholen. Na het volgen van de lessenreeks kunnen de leerlingen in hun eigen school gratis het theoretisch rijexamen afleggen.

1 comment on “Rijbewijs op school

  1. Tony H

    Leuk, maar weet je dat er maar 208 erkende rijscholen zijn in Vlaanderen ? en dat die elk gemiddeld 2 theorie leraars hebben. Als je 75,000 leerlingen wilt les geven dan geraak je er niet. Indien alle rijschoolleraars theorie alleen nog met de school bezig zijn, dan bereik je maximum 30% van alle scholieren. Om theorieles te mogen geven heb je immers een door de federale overheid erkende opleidingscursus en attest nodig en 500 mensen in Vlaanderen bezittten die … niet meer.
    Ik vrees dat een minister haar reken & huiswerk niet heeft verricht, wat we van een minister tenminste zouden mogen verwachten: en lijken haar verdere plannen op een PR-stuntje om in de kranten & de foras binnen te geraken.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.