Steunt voor zwaar getroffen gezin

Duizend ontbijtmanden worden in het Waasland verdeeld voor het goede doel. Jeugdvereniging Kring+13 uit Stekene probeert op die manier enigszins de nood te lenigen van het Merksemse gezin dat vorig jaar zwaar getroffen werd door een brand. ‘De Stekense middenstand is enorm gul’, vertelt hoofdleidster Kim Beaumont.

Op 3 september 2007 werd een appartement vernield door een brand. De kinderen Keano en Laura verloren bij die brand hun moeder en zus, hun broertje Kenneth overleefde de verschrikking. De grootouders uit Kemzeke hadden zich al eerder ontfermd over kleinzoon Wesley en zorgden ook voor de opvang van Laura en Keano.

Behalve het menselijke drama speelde zich kort nadien een financieel pijnlijke affaire af. Via de deurwaarder belandde een brief in Kemzeke waarin een vergoeding werd geëist omdat Keano eind augustus 2007 met een ziekenwagen was weggevoerd toen hij een epilepsieaanval kreeg. De brief meldde dat de rekening tot ruim 150 euro was opgelopen. Sindsdien doken er nog nieuwe rekeningen op.

Bij Kring+13 waar Wesley lid is, wilde men niet langs de zijlijn blijven toekijken en ontstond het plan om een solidariteitsactie op het getouw te zetten. De Broederschool in Stekene, waar Wesley les volgt, stelde bereidwillig zijn lokalen ter beschikking om de manden te vullen. 

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.