22ste Fietseling

De Fietseling is dit jaar uitgebreid. Er zijn drie ritten door Merksem en de ruime omgeving: een familietocht van 35 kilometer, een iets uitgebreide versie van 50 kilometer en een tocht van 80 kilometer voor de meer gevorderden. Iedereen kan vertrekken tussen 9 en 13 uur. Het parcours biedt zowel de minder geoefende als de geoefende fietser een prettige en sportieve dag.

Voor de tweede maal op rij wordt die dag ook de finale van de Start to Run gelopen en zijn er parcours van 5, 10 en 15 kilometer voor een recreatieve jogging. Inschrijven kan vanaf 12 uur, het startschot voor de loopwedstrijden heeft plaats om 14 uur.

Vanaf 13 uur is er ook randanimatie. U kan er uw fiets laten graveren door de lokale politie. Iedereen kan er zijn behendigheid testen op een behendigheidsparcours. Senioren krijgen de kans om hun fitheid te testen in de provinciale Fitbus. Voor de kleinsten is er animatie met clowns op stelten, acrobaten en ballonplooiers. Om 15 uur opent Bart Van den Bossche het muzikaal programma. Om 17 uur treedt Voice Male op met hun nieuwste show ‘Back to the Eighties’. Zij brengen een aantal van de grootste successen van de jaren tachtig in hun bekende a capellajasje.

De Fietseling is een organisatie in samenwerking met de Wielertoeristenclub Merksem. De opbrengst is altijd ten voordele van een sociaal project. Dit jaar is dat de stuurgroep DansProvant, groep G-Dans, een vereniging ter promotie van rolstoeldansen.

Start to Run wordt georganiseerd in samenwerking met de Merksemse atletiekvereniging OLSE.

De fietseling heeft plaats op zondag 1 juni en start in het Fort van Merksem. Deelname aan de fietstochten of Start to run kost 2 euro, te betalen bij inschrijving ter plaatse.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.