Europese week van de begraafplaatsen

Wil u meer te weten komen over de geschiedenis van de Antwerpse begraafplaatsen of de betekenis van funeraire symbolen? Volg dan zeker een rondleiding op één van de Antwerpse begraafplaatsen tussen 26 mei en 1 juni 2008! Ook de begraafplaats in de Van Heybeeckstraat doet mee.

Tijdens deze Europese Week van de Begraafplaatsen, georganiseerd door de Association of Significant Cemeteries in Europe, worden de Europese begraafplaatsen in de kijker gezet.

Om u kennis te laten maken met al het moois dat het Antwerpse funeraire erfgoed te bieden heeft, nemen de Antwerpse begraafplaatsen Berchem, Silsburg (Borgerhout), Sint-Mariaburg (Ekeren), Schoonselhof (Hoboken-Wilrijk), Van Heybeeckstraat (Merksem) en Sint-Fredegandus (Deurne) hieraan deel. Op deze locaties kan u een rondleiding krijgen.

Samen met vzw Grafzerkje organiseert de stad nog andere activiteiten:

De stad onthult de gerestaureerde grafmonumenten van Pierre Bruno Bourla en Alexis Van Mechelen op de begraafplaats Schoonselhof.
In de hal van het kasteel Schoonselhof richt het stadsbestuur op vrijdag 30 mei, zaterdag 31 mei en zondag 1 juni 2008 van 10 tot 17 uur een informatiebalie in met uitleg over het Antwerps funerair erfgoed. Dit initiatief gaat gepaard met een diavoorstelling over het Antwerps erfgoed.
De rondleidingen zijn gratis.

U kan zich inschrijven door te bellen naar 03 201 94 42, tijdens de kantooruren, of te mailen naar weekvandebegraafplaatsen@stad.antwerpen.be.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.