Buur aan de Beurt op’t Kroonplein

Van maandag 9 tot zaterdag 14 juni trekt ‘Buurt aan de Beurt’ naar het Kroonplein. Deze actie is één van de vele initiatieven van de stad Antwerpen voor een meer veilige, propere en gezellige buurt. Met ‘Buurt aan de Beurt’ wil de stad op korte termijn de kwaliteit van de leefomgeving verhogen.

Bijna een week lang schenkt ‘Buurt aan de Beurt’ bijzondere aandacht aan  verkeersveiligheid, allerlei vormen van overlast en er is ook verhoogd toezicht. Verschillende stadsdiensten herstellen het straatmeubilair, reinigen rioolkolken, halen grofvuil op, vegen straten schoon, verwijderen onkruid en ruimen zwerfvuil op.

Het actiegebied omvat het Kroonplein, Rerum Novarumlaan, Jozef Van Gansenstraat, Emmanuel Rollierstraat, Albert Meulemansstraat, Boerenkrijgplein, Pieter Corbeelstraat,
Du Chastellei, Sint-Ludgardisstraat en Dokter Maurice Timmermanslaan.

Op zaterdag 7 juni vanaf 8.30 uur komt de Kringwinkel alle bruikbare spullen bij de mensen thuis ophalen. Het volstaat om op voorhand te bellen naar 03 217 25 10 voor een afspraak. Meer informatie vindt u in de infofolder van ‘Buurt aan de Beurt’.

Overzicht actieweek
wo 11/6 gewone huisvuilophaling
do 12/6 ophaling grof huisvuil en veegronde
vr 13/6 ophaling grof huisvuil en veegronde, KGA-wagen op het Kroonplein

Hebben de kindjes zin om zich ook eens goed uit te leven? Kom dan zeker naar het Kroonplein op 25 juni van 13.30 tot 16.30 uur! Dan organiseren de jeugddienst en buurtregie de buitenspeeldag op het Kroonplein.

Om de actieweek feestelijk af te ronden, kunnen de ouders terecht op het Kroonplein van 15.30 tot 19 uur voor een gratis borstel of veger en blik. U kan er ook uw  tevredenheidsenquête inruilen voor een emmer. Het stedelijk wijkoverleg zal ook aanwezig zijn voor inspraak, overleg en communicatie over (geplande) werken in de buurt. Om de actie gezellig af te sluiten, krijgen alle deelnemers op het Kroonplein een gratis drankje.

De bedrijfseenheid integrale veiligheid van de stad Antwerpen coördineert ‘Buurt aan de Beurt’, met ondersteuning van het federaal Grootstedenbeleid. De actie is een samenwerking van de stad met het district Merksem, verschillende stedelijke en nietstedelijke diensten, politie, plaatselijke organisaties en bewoners.

Meer informatie? Dries Pauwels, Buurtregisseur, Emiel Lemineurstraat 72-74, tel. 03 292 95 83, fax 03 292 95 81, dries.pauwels@stad.antwerpen.be 

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.