Royal Greys verslaat Mainz Athletics : 9-2

UPDATE Foto’s 

Na de hartverwarmende prestatie van gisteren tegen één der favorieten, werd toch stilletjes gehoopt dat er tegen Mainz een winstkans inzat. Net zoals gisteren bleven de twee eerste innings scoreloos. In de 3de inning werd het even stil in het Greyskamp : Mainz kon lopers op de basen brengen en enkele foutjes hadden tot gevolg dat de 0-2 op het bord stond. In de gelijkmakende inning kon Kevin Roevens het verschil echter terugbrengen tot 1-2. Inning 4 en 5 brachten nog wel enkele lopers op de basen, maar tot scoren kwam het niet.

En dan kon het Greysfestival beginnen : Gert Rosiers sloeg zich zelf naar 1, kon op een fout vorderen naar 2. Bryon Bell, tot nu toe niet fortuinlijk aan slag, sloeg zijn eerste homerun van het tornooi : 2 punten binnen en 3-2 voor Greys ! Maar het vuurwerk ging verder : Kevin Knollenburg naar 1, dubbelslag van Kim Wybo, hit van Dave Herssens en weer 2 punten : Greys aan de leiding met 5 – 2 ! Dennis Van Hoof, gesteund door zijn veld, houdt alles onder controle in de 7de inning. De Greysboys scoren dan nog met Gert Rosiers, Bryon Bell en Kevin Knollenburg : 8-2 met nog 2 innings te gaan !

In de 8ste inning doet Nicky Mertens er nog een puntje bij en Dennis Van Hoof rondt zijn puike prestatie af : Greys wint met 9 – 2 een wedstrijd in de A-poule van het EK ! De meegereisde supporters konden een feestje bouwen ! Wat nooit hardop gezegd durfde worden is nu reëel : winst morgen tegen Rouen Huskies betekent de 2de plaats in de poule !

[album=6,extend]

De uitslagen van de 2de dag :
Tornado Balashikha – Marlins 3 – 9
Royal Greys – Mainz 9 – 2
Corendon Kinheim – San Marino 11 – 4
Grosseto – Rouen Huskies 13 – 1

Wedstrijd van donderdag 19/6 : 15u30 Rouen Huskies – Royal Greys

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.