Royal Greys verslaat Torpedo Balshikha en speelt voor 5de plaats!

Om het als doel vooropgestelde behoud haalbaar te houden moest deze wedstrijd gewonnen worden. In het begin verliep dit duel als een strijd tussen de pitchers : Daniel Howard van Greys en de Amerikaan van de Russen konden de nul op het bord houden. Maar dan kwam in de 4de inning Bryon Bell nog eens op de proppen : met een homerun bracht hij de 1-0 op het scorebord. De Merksemse pitcher leverde verder samen met zijn veld prima werk af en kon de nul op het bord houden.

De Belgen daarentegen bleven dreigen en slaagden erin nogmaals via Bell en via Kevin Roevens uit te lopen tot 3-0. In de 8ste inning kwam Robbe De Jongh op de heuvel. Spijtig genoeg had dit grote talent een lange reis achter de rug zodat hij niet volledig fit aan zijn taak kon beginnen. Dankzij 3 base on bals kwamen de Russen dreigend opzetten. Bryon Bell nam de werptaak over, maar kon niet verhinderen dat de tegenstrever 2 punten scoorde vooraleer hij een einde kon maken aan de inning. Greys kon niet meer scoren en vol spanning werd de 9de inning aangevat. 1ste en 2de base raakte bezet, maar na een double en de verlossende derde uit, na nog een base on ball, kon de Merksemse Canandees een einde maken aan de wedstrijd.

Doel bereikt : Greys speelt morgen de beslissende wedstrijd voor het rechtstreeks behoud in de A-poule tegen Marlins Puerto Cruz uit Spanje !

Wat betreft de andere wedstrijden : de topfavorieten lieten zich niet verrassen : Corendon stuurde de Fransen naar huis met een droge 13-0 en Grosseto versloeg San Marino met 6-1. Beide ploegen ontmoeten elkaar morgen dus in de finale.

Volgende wedstrijd :
zaterdag 21 juni 13u00 Marlins of San Marino – Royal Greys

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.