Royal Greys plaatst zich voor Belgian Series

Na een 3-1 zege tegen Mortsel Stars zijn ded Greys wiskundig zeker dat ze de Belgian Series zullen betwisten tegen Pioneers. De Belgische zomer zorgde ervoor, dat de wedstrijd na 5 innings moest beëindigd worden door de invallende duisternis. Reglementair is de uitslag geldig. De 3-1 stand loodste de jongens uit Merksem naar de eindronde. Hier wacht hen Pioneers, huidig leider. Belangrijk is nog welke van de 2 ploegen uiteindelijk als eerste zal eindigen om op die manier het eerste thuisvoordeel af te dwingen. Meer dan waarschijnlijker zal dit Pioneers zijn, omdat zij reeds 2 gewonnen matchen meer tellen. Op 4 oktober begint dan de eindfase. Wie het eerst 3 wedstrijden wint mag zich Belgisch Kampioen 2008 noemen.

Vooraleer echter een gooi naar de 4de opeenvolgende titel te doen wacht Greys nog een zware opdracht. Op 19, 20 en 21 september richt de club de playoffs in voor de Europacup voor clubteams. Royal Greys, Bern Cardinals en Kaunas uit Litouwen strijden voor het laatste ticket voor de A-poule – zeg maar Champions League – voor clubteams. De landskampioen van de winnaar van deze duels mag volgend jaar aantreden bij de Europese elite. Greys, dat dit jaar geproefd heeft van deze hoogste reeks en een schitterende 6de plaats behaalde, wil zich langs zijn beste zijde tonen om ervoor te zorgen dat de Belgische kampioen – en ze hopen dat zelf te zijn – bij de Europese elite blijft.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.