Bredabaan in 2010

De Bredabaan zal in de periode 2010-2011 heraangelegd worden. Dat is zeker een jaar vroeger dan vooropgesteld, want aanvankelijk waren de budgetten maar voorzien voor 2011. Dit kreeg Vlaams volksvertegenwoordiger Dirk de Kort (CD&V) van minister Crevits te horen. Overleg tussen de stad Antwerpen en de BAM heeft uitgewezen dat een vervroeging wenselijk is om de werken beter af te stemmen op de andere wegwerkzaamheden uit het Masterplan Antwerpen.

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft voor de Merksemse Bredabaan een verkeersplanologische studie laten uitwerken. Daaruit blijkt dat de Bredabaan als hoofdstraat kan ingericht worden als aan bepaalde randvoorwaarden voldaan wordt. Het verkeer vanuit Schoten moet meer bepaald via de Merksemheidelaan ontsloten worden, de IJzerenlaanbrug moet worden afgesloten voor autoverkeer en op de E19 moet een extra rijstrook komen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.