Port of Antwerp Greys houdt België in A-poule baseball

Voor de eerste maal dat de Royal Greys uit Merksem optraden onder hun nieuwe naam – Port of Antwerp Greys – zijn ze erin geslaagd het barragetornooi voor het laatste ticket voor de Europese A-poule baseball 2009 te winnen.

Vrijdag hadden de Cardinals uit Bern de Litouwers van Kaunas Lituanica opzij gezet : 6-1 en 6-2. Zaterdag begon niet zo best voor de batters uit Merksem : 2-0 verlies tegen Kaunas. Dit betekende dat de namiddagwedstrijd absoluut moest gewonnen worden. Dennis Van Hoof nam plaats op de heuvel en leidde zijn team naar een 11-1 winst : opdracht volbracht.

Vanaf dat moment was de opdracht voor de Greys duidelijk : verlies in de wedstrijd tegen de Zwitsers zondagmorgen betekende einde illusies ! Na een moeilijk wedstrijdbegin, waarin enkele penibele situaties moesten rechtgezet worden, toonde het team eindelijk zijn ware gelaat : met Daniël Howard op de heuvel werden de Zwitsers teruggewezen : 8-2. s Middags kon een echte finale dit tornooi afsluiten !

Met opnieuw Dennis Van Hoof als pitcher voelde een agressief Greys de buit binnen bereik. Langzaam maar zeker werd een voorsprong verworven en uitgebouwd. Met vaste hand leidde Dennis Van Hoof zijn ploeg naar de overwinning : 6-0, barragetornooi gewonnen en België blijft in de prestigieuze A-poule in 2009 na een knappe prestatie van het ganse team!

Of Port of Antwerp Greys zelf dit verworven plaatsje kan innemen, wordt vanaf 4 oktober beslist. Dan vangen de Belgian Series aan : Port of Antwerp Greys en Pioneers zullen uitmaken wie Belgisch kampioen 2008 wordt. Wie als eerste 3 wedstrijden wint mag zich Kampioen 2008 noemen !

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.