Ook Merksemenaar opgepakt voor naziconcerten

Het federale parket heeft gisteren drie kopstukken van Blood&Honour in ons land gearresteerd. Het gaat om de organisatoren van neonaziconerten in Bellegem, Lebbeke en Diksmuide. Eén van hen is Kris M. (26), uit Merksem. Hij was de enigste van de drie die ook effectief opgesloten werd in de gevangenis van Antwerpen, omdat hij eerder al veroordeeld was tot huisarrest met een enkelband.

De andere 2, Breeënaar Kristof V.H., ooit kandidaat voor de provincie bij de verkiezingen op de lijst van het Vlaams Belang, en Robby Q. (30) uit Wevelgem kregen de politie over de vloer en werden verhoord. Nadien mochten ze beschikken.

Het federaal parket voert al langer een onderzoek naar neonaziconcerten in Vlaanderen. Afgelopen weekend mengden undercoveragenten zich tijdens een feest in Diksmuide onder aanwezigen. Dat leverde een schat aan bewijsmateriaal op.Er werden de hele avond racistische liederen gezongen en Hitlerleuzen gescandeerd

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.