Huisvuil wordt ’s nachts opgehaald

Schepen voor Stads- en Buurtonderhoud, Guy Lauwers (SP.A) heeft gisteren de afvalkalender 2009 voorgesteld in het districtshuis van Merksem. Die wordt momenteel overal in Antwerpen in de brievenbussen gestoken en bevat een aantal nieuwigheden en heeft ook een nieuwe look.

Enkele nieuwigheden:

  • Met feestdagen vindt de ophaling de eerstvolgende werkdag na de feestdag plaats. Dit wordt met een pijl aangeduid.
  • De nachtelijke ophaling worden verder uitgebreid. Het aantal straten waar we ’s nachts huisvuil ophalen, wordt in 2009 verdubbeld ten opzichte van 2008. Zo ontlasten men niet alleen het verkeer, maar wordt ook het materiaal efficiënter ingezet. De nachtelijke ophalingen in Antwerpen zijn begonnen als minder hinder maatregel bij de werken aan de Antwerpse ring. Toen had men belooft dit enkel tijdens de werken te doen. Maar aangezien dit een groot succes bleek, heeft men het project nadien doorgezet.
  • De kerstbomen worden opgehaald op de maandagen 5, 12 en 19januari 2009. Wie zijn kerstboom tijdens het weekend afbreekt, kan die dus meteen op zondagavond of maandagochtend buiten zetten.
  • Grof vuil wordt op een vaste dag opgehaald, maar het blijft mogelijk om een afspraak voor een andere dag te maken.
  • De chemokar voor Klein Gevaarlijk Afval komt niet meer langs in 2009. ‘We hebben gemerkt dat daarmee in 2007 slechts 5procent van de totale hoeveelheid KGA wordt opgehaald, dat loont dus de moeite niet meer’, aldus nog Lauwers in Het Nieuwsblad.

Wie eind december nog geen afvalkalender in de brievenbus gevonden heeft, kan er een ophalen in het stadskantoor of het districtshuis. De kalender kan vanaf januari ook gedownload worden via www.antwerpen.be.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.