District en stad verlengen buurtpoets

Ook in 2009 zal stadsreiniging regelmatig poetsacties houden, samen met het district, de lokale politie, groenvoorziening en buurtregie. Enkele dagen voor de buurtpoets krijgen de bewoners een infobrief.

In 2009 zijn er twaalf grote veegacties, samen goed voor 29 poetsdagen. Er komen ook nog twee Buurt aan de Beurt-acties in de buurt van de Houthulststraat en de Groenendaallaan. Tijdens die actie wordt een bepaalde buurt nog grondiger gereinigd en hersteld. In de mate van het mogelijke nemen ook AWW en de dienst groenvoorziening deel aan de acties.

Om de straten grondig en snel te kuisen, worden er veegmachines ingezet. Daarvoor worden enkele straten tijdelijk parkeervrij gemaakt. Tijdens de actiedagen geldt een parkeerverbod van 8 tot 12 uur. De politie zal controle doen op de naleving daarvan.

Nieuw dit jaar is dat er enkele weken na de buurtpoets een controle volgt. Volgens het politiereglement is elke bewoner immers verplicht om het voetpad, fietspad en de straatgoot ‘voldoende rein te houden’. Dat betekent ook het zwerfvuil en het onkruid verwijderen. Daarom wordt opgeroepen om het voetpad regelmatig een extra onderhoudsbeurt te geven. Want een propere buurt, daar werken we samen aan.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.