Merksemse ontwerpers bij laatste 5

Bij de laatste 5 ontwerpers die werden geselecteerd voor de renovatie van het park de l’Arbre de Malander op de Kruisberg in Ronse zit de Fondu Landscape Architects uit Merksem. Het is de bedoeling om het basisplan van de befaamde tuinarchitect René Pechère en de zonnewijzer in ere te herstellen. Om het park, aangelegd in 1951, te herwaarderen, startte het stadsbestuur van Ronse een procedure om het meest geschikte ontwerpbureau te vinden.

Er meldden zich 28 kandidaten, onder wie zes buitenlandse. Vijf ontwerpers werden geselecteerd en kregen de opdracht om een beperkte studie uit te voeren: Bureau voor Vrije Ruimte uit Gent, Mixt Urbanisme uit Utrecht, Fondu Landscape Architects uit Merksem, Paul Deroose uit Jabbeke en Robbrecht & Daems uit Gent.

Het stadsbestuur van Ronse hoopt op Europese steun en subsidies van de Vlaamse overheid voor het herwaarderingsproject. Het stadspark en lager gelegen ligweide en arboretum hebben niet meer de grandeur van weleer. Daarom denkt de stad aan een park met een kunstexpo van sculpturen als toeristische trekpleister.

De grond van het park werd in 1950 door Jean de l’Arbre de Malander aan de stad geschonken, ’tot jolijt harer kinderen’ vermeldt de herinneringstekst onder de zonnewijzer.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.