Nieuwe parkeersituatie Bredabaan

Na goedkeuring door de gemeenteraad krijgt de Bredabaan een nieuwe parkeerzone om de situatie voor de bewoners te verbeteren. Deze nieuwe zone is een samenvoeging van de betalende zone rond de Bredabaan en het Merksemse deel van het proefproject van de blauwe zone rond het Sportpaleis .

De verandering van parkeersituatie betekent een aanzienlijke verbetering voor de betrokken bewoners. Het nieuwe parkeerregime zal de parkeerrotatie stimuleren waardoor bewoners kunnen parkeren in de onmiddellijke omgeving van hun woning. Met hun bewonerskaart zullen ze bovendien onbeperkt gratis mogen parkeren in hun bewonerskaartzone.

De nieuwe parkeerzone Bredabaan gaat van kracht als de gemeenteraad zijn fiat heeft gegeven en als de nodige parkeersignalisatie geplaatst is. De betrokken bewoners worden tijdig op de hoogte gebracht door het Parkeerbedrijf.

Naast het aanbieden van een goede verbinding met het openbaar vervoer en voldoende parkeercapaciteit blijft het noodzakelijk om in woonstraten, op wandelafstand van het Sportpaleis, parkeren te beperken tijdens evenementen. Het Parkeerbedrijf wil er immers voor zorgen dat bewoners te allen tijde een parkeerplaats vinden in de nabijheid van hun woning.

Rond de blauwe zone Bredabaan wordt een ruime bufferzone voorzien. Bewoners uit deze bufferzone komen ook in aanmerking voor een bewonerskaart. De blauwe zone wordt aangeduid met behulp van zoneborden. Bij het inrijden en uitrijden van de blauwe zone staan zoneborden die de parkeerzone inluiden of uitleiden. Waar nodig laat het Parkeerbedrijf herhalingsborden plaatsen.

De bestaande zone rond de Bredabaan, waar betalend parkeren van kracht is, wordt niet gewijzigd. Wel worden er naar aanleiding van het goedgekeurde parkeerbeleidsplan 2008-2012 enkele wijzigingen doorgevoerd:

  • Het betalend parkeren of schijfparkeren wordt in deze straten overal van toepassing van maandag tot zaterdag van 9 tot 19 uur. De uitzondering hierop zijn de schijfstraten binnen de perimeter van het Sportpaleis.
  • Bewoners die juist buiten de zone met een beperkte parkeertijd wonen, krijgen ook een bewonerskaart.

In volgende straten wordt parkeren uitsluitend toegelaten voor personenauto’s, auto’s dubbel gebruik, minibussen en motorfietsen. Er zal betalend parkeren gelden van maandag tot zaterdag van 9 tot 19 uur, uitgezonderd op wettelijke feestdagen en 11 juli. De parkeertijd wordt er beperkt tot 10 uur. Het gaat om volgende straten:
Annuntiatenstraat, Barnkrachtstraat, Borrewaterstraat (tussen Bredabaan en huisnummer 32), Bredabaan (tussen Minister Delbekelaan en Deurnsebaan), Bredabaan (tussen Deurnsebaan en Molenlei), Elfnovemberstraat, Frans de l’Arbrelaan, Houthulststraat (tussen Bredabaan en Terlindenhofstraat), Jaak De Boeckstraat, Nieuwdreef (tussen Bredabaan en Terlindenhofstraat), Oudebareellei, Rustoordstraat, Sint-Bartholomeusstraat (tussen Frans de l’Arbrelaan en Borrewaterstraat), Sint-Franciscusplein, Terlindenhofstraat (tussen Houthulststraat en Speelpleinstraat), Van Aertselaerstraat, Van Heybeeckstraat, Van Roiestraat, Van Stralenlei (tussen Bredabaan en Winkelhaakstraat), Victor Roosensplein, Weggestraat, Wuytslei.

In de Beukenhofstraat wordt parkeren uitsluitend toegelaten voor personenauto’s, auto’s dubbel gebruik, minibussen en motorfietsen. Niet-bewoners plaatsen er hun parkeerschijf van maandag tot zondag van 9 tot 19 uur met een maximale parkeerduur van twee uur.

In volgende straten plaatsen niet-bewoners hun parkeerschijf van maandag tot vrijdag van 18 tot 24 uur en van zaterdag tot zondag van 9 tot 24 uur met een maximale parkeerduur van twee uur:
Borrewaterstraat (tussen Sint-Bartholomeusstraat en Eugeen Meeusstraat), Bredabaan (vanaf huisnummer 35 tot Minister Delbekelaan), Eigenheerdstraat, Elsenstraat, Emiel Lemineurstraat, Gasthuishoevestraat, Heirmanstraat, Jaak Coveliersstraat, Lebaudystraat (tussen Trammezandlei en Borrewaterstraat), Minister Delbekelaan, Minister Schollaertstraat, Ridder van Parijsstraat, Taxandriastraat, Trammezandlei, Vrijhandelstraat.

De bewoners van het hierna vermeld gebied, die voldoen aan de modaliteiten vervat in het parkeerretributiereglement, ontvangen een bewonerskaart voor de zone Bredabaan.

Het gebied dat wordt omsloten door de volgende straten: Groenendaallaan (tussen Winterling en Ullenshofstraat), Ullenshofstraat, Gagelveldenstraat (tussen Ullenshofstraat en Houthulststraat), Houthulststraat (tussen Gagelveldenstraat en Gudrunlaan), Gudrunlaan, Nieuwdreef (tussen Gudrunlaan en Terlindenhofstraat), Terlindenhofstraat (tussen Nieuwdreef en Speelpleinstraat), Speelpleinstraat, Kroonplein, Catershoflaan (tussen Kroonplein en Rerum Novarumlaan), Rerum Novarumlaan, Begonialei, Secretaris Meyerlei, Eethuisstraat (tussen Secretaris Meyerlei en Deuzeldlaan), Deuzeldlaan, Irislei, Salvialei, Oudebareellei (tussen Salvialei en Bredabaan), Bredabaan (tussen Oudebareellei en Deurnsebaan), Deurnsebaan (tussen Bredabaan en Straalstraat), Straalstraat, Vaartkaai (tussen Straalstraat en Bredabaan), Bredabaan (tussen Vaartkaai en Campiniastraat), Campiniastraat (tussen Bredabaan en Blijvoort), Blijvoort, Winterling.

De bewonerskaart zone Bredabaan is uiteraard alleen geldig op reglementaire openbare parkeerplaatsen in de hierna aangeduide straten:

Annuntiatenstraat, Barnkrachtstraat, Beukenhofstraat, Borrewaterstraat (tussen Bredabaan en huisnummer 32), Borrewaterstraat (tussen Sint-Bartholomeusstraat en Eugeen Meeusstraat), Bredabaan (vanaf huisnummer 35 tot Molenlei), Eigenheerdstraat, Elfnovemberstraat, Elsenstraat, Emiel Lemineurstraat, Frans de l’Arbrelaan, Gasthuishoevestraat, Heirmanstraat, Houthulststraat (tussen Bredabaan en Terlindenhofstraat), Jaak Coveliersstraat, Jaak De Boeckstraat, Lebaudystraat (tussen Trammezandlei en Borrewaterstraat), Minister Delbekelaan, Minister Schollaertstraat, Nieuwdreef (tussen Bredabaan en Terlindenhofstraat), Oudebareellei, Ridder van Parijsstraat, Rustoordstraat, Sint-Bartholomeusstraat (tussen Frans de l’Arbrelaan en Borrewaterstraat), Sint-Franciscusplein, Taxandriastraat, Terlindenhofstraat (tussen Houthulststraat en Speelpleinstraat), Trammezandlei, Van Aertselaerstraat, Van Heybeeckstraat, Van Roiestraat, Van Stralenlei (tussen Bredabaan en Winkelhaakstraat), Victor Roosensplein, Vrijhandelstraat, Weggestraat, Wuytslei.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.