Mogelijk 3 jaar voor dood Poolse vriendin

De Nederlandse havenarbeider Marco G. (39) riskeert drie jaar cel. Hij sloeg zijn Poolse vriendin (38) tijdens een ruzie.

Door de slag kreeg de vrouw een hersenvliesbloeding en stierf ze. In de nacht van 16 op 17 november 2007 kwamen Marco G. en zijn vriendin Beata Chmielewska laat thuis in de Trammezandlei. Ze hadden allebei veel gedronken en kregen ruzie. Beata gooide met het servies en dreigde Marco G. te verlaten. Op een bepaald moment sloeg Marco zijn vriendin tegen de kaak en het oor. Beata viel en reageerde niet meer. Marco ruimde de rommel op en legde Beata in bed. Hij ging naast haar liggen en viel in slaap. ’s Ochtends lag Beata nog steeds op dezelfde manier en voelde ze koud aan. Marco ging op café een kennis halen. Toen die ook zag dat Beata dood was, werden de hulpdiensten gebeld. De man zat twee weken in voorarrest, maar snel werd duidelijk dat de man niet de bedoeling had Beata dood te slaan.

Marco daade niet op voor het proces en riskeert drie jaar cel. De familie van Beata vraagt 19.000 euro schadevergoeding. Uitspraak op 2 april.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.